Грузинський пиріг «Ачма»
Ачма – грузинський сирний пиріг з м’яким тестом і ніжною начинкою, один із видів хачапурі. А ми пропонуємо вам рецепт із готового лаваша.
Інгредієнти
«Лаваш тонкий — 2 штуки, сир домашній 9% — 200 грамів, сир сулугуні — 200 грамів, кефір 2,5% — 300 мілілітрів, яйце — 4 штуки, масло вершкове — 30 грамів, перець чорний мелений та сіль — за смаком.
Приготування
- У мисці збити вінчиком яйця, кефір, сіль і чорний мелений перець.
- Сир сулугуні натерти на крупній тертці.
- Лаваш нарізати прямокутниками або квадратами за розміром форми.
- Форму для випікання змастити вершковим маслом.
- Занурити перший лаваш у яєчно-кефірну суміш і викласти у форму. Розподілити по лавашу частину тертого сулугуні та домашнього сиру.
- Продовжувати чергувати шари просоченого лаваша і начинки.
- Зверху викласти останній лист лаваша і залити залишками кефірно-яєчної суміші.
Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.
Злегка остиглий пиріг витягнути з форми і нарізати порційними шматками.
Софія Олександрівна, м. Дніпро»
Читайте також: