Цей оригінальний рецепт засолювання вам точно сподобається, риба буде дуже смачною, ніжною та апетитною. І, пам’ятайте, скумбрія корисна для здоров’я.
Раніше ми розповідали, як смачно запекти скумбрію.
Інгредієнти:
- 2 скумбрії;
- 1,5 літра води;
- 3 столові ложки солі;
- 1,5 столової ложки цукру;
- 2 столові ложки чорного чаю;
- 10 горошин чорного перцю;
- 2 лаврові листи;
- лушпиння від 3 цибулин.
Приготування:
- Рибу помийте, очистіть та видаліть голову.
- Приготуйте маринад. Налийте в каструлю воду і додайте в неї сіль, цукор, лавровий лист, лушпиння цибулі, чай і перець. Доведіть все до кипіння та варіть маринад протягом 5 хвилин після закипання.
- Зніміть каструлю з маринадом з вогню і дайте йому охолонути.
- Візьміть пластикові пляшки, краще якщо вони будуть літрові, але підійдуть і на 1,5 літра. Відріжте верхню частину пляшки і покладіть рибу.
- Процідіть маринад через дрібне сито або марлю і залийте у пляшки, він повинен повністю покривати рибу.
- Зверху накрийте пляшку харчовою плівкою або фольгою і відправте в холодильник на 48 годин.
- Після закінчення 2 діб рибу можна діставати з маринаду, нарізати на порційні шматочки та насолоджуватися приємним смаком.
Читайте також: Вчені дійшли несподіваних висновків у вивченні ступеня корисності риби