П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайкращий порятунок у спеку — фруктовий лід: топ-3 рецепти для швидкого охолодження

Найкращий порятунок у спеку — фруктовий лід: топ-3 рецепти для швидкого охолодження

Этот материал также доступен на русском языке
Розпал літа — час для приготування фруктового льоду. Для цього є всі необхідні фрукти та ягоди. Також це чудовий спосіб швидко охолонути.

У літню спеку немає кращого варіанта для охолодження, ніж фруктовий лід. Приготувати його самостійно праці не складе, і повірте, такий варіант — набагато кращий і смачніший за магазинний. Сьогодні пропонуємо три найкращі рецепти фруктового льоду.

Раніше ми розповідали, як приготувати вдома справжній квас з Бородинського хліба.

Полуничний лід на паличці

Інгредієнти:

  • полуниця – 700 г;
  • цукор – 3 ст. л;
  • вода – 150 мл.

Приготування:

  1. Ягоди добре промийте, видаліть чашолистки й дайте стекти воді, після чого пересипте полуницю цукром і залиште, щоб пустила сік.
  2. Помістіть полуницю в блендер, залийте перекип’яченою охололою водою і перебийте на пюре.
  3. Пропустіть полуничну масу через дрібне сито, щоб позбавитися м’якоті. Спробуйте полуничний сік на смак і за необхідності додайте ще цукру.
  4. Розлийте сік по спеціальних формах і відправте в морозилку до повного застигання. Замість форм можете використовувати квадратні коробочки з-під йогурту.
  5. Поставте форми в морозилку на годину, після чого дістаньте й вставте в сік палички. Відправте дозаморожуватися.

Фруктовий лід з голубкою та йогуртом

Інгредієнти:

  • лохина – 5 чашок;
  • натуральний йогурт – 8 ст. л.

Приготування:

  1. Чорницю перебийте в блендері в пюре й змішайте з йогуртом.
  2. Отриману суміш розлийте по формочках і відправте в морозилку на чотири години, при цьому перші дві години потрібно перемішувати суміш кожні 30 хвилин.
  3. Перед подачею прикрасьте фруктовий лід свіжими ягодами та листочками м’яти.

Вишневий фруктовий лід

Інгредієнти:

  • вишневий сік – 750 мл;
  • вода – 250 мл;
  • цукор – 1,5 склянки.

Приготування:

  1. У каструлю налийте воду та насипте цукор. Варіть сироп протягом 1-2 хвилин до повного розчинення цукру.
  2. Залиште сироп трохи охолонути до кімнатної температури, після чого введіть вишневий сік.
  3. Перемішайте рідину, розлийте її формами й відправте в морозилку.

Вас також можуть зацікавити новини:

Пенсійний фонд надає нові види допомоги українцям: хто може отримати виплати

Примусовий донат чи податок на війну: скільки коштуватиме паливо з 1 вересня (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні