Ледачий штрудель з лаваша
Штрудель – це випічка з дуже тонкого листкового тіста. Для страви використовується як надтонке та майже прозоре тісто, так і звичайне листкове. Але сучасні господині внесли корективи до старовинних рецептів.
Напомним, мы рассказывали, как приготовить пісний тертий пиріг з варенням – ідеальний бюджетний десерт, який ні в чому не поступиться здобній випічці
Інгредієнти
Тонкий лаваш – 1 лист, яблука – 200 г, родзинки світлі – 70 г, горіхи волоські – 70 г, лимон – 1/3 шт., кориця мелена – 1/2 чайної ложки, цукор – 2 столові ложки, цукор (для присипки) – 1 столова ложка, кориця мелена (для присипки) – 1/2 чайної ложки.
Як готувати
-
Спочатку потрібно включити духовку, щоб добре розігрілася.
-
Яблука нарізати кубиками, щедро збризкати соком лимона і перемішати.
-
Далі додати добре промиті та обсушені родзинки.
-
Волоські горіхи дрібно порубати і додати до родзинок із яблуками. Додати цукор та мелену корицю і все перемішати.
-
Один бік лаваша змастити олією. На цей бік викласти начинку і загорнути в рулет, змащуючи олією другий бік лаваша.
-
Рулет перекласти на деко і посипати сумішшю цукру і кориці.
-
Штрудель відправити в добре прогріту духовку на 15 хвилин.