Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНіхто не здогадається, з чого ви приготували вечерю: крокети з вареного рису...

Ніхто не здогадається, з чого ви приготували вечерю: крокети з вареного рису та м’яса

Этот материал также доступен на русском языке
Кожна господиня періодично замислюється над питанням, як урізноманітнити домашнє меню зі звичного набору продуктів. Наш рецепт підкаже вам, як оригінально приготувати рис.

Раніше ми пропонували вам рецепт дня: оригінальну закуску з листя салату та рису.

Крокети з вареного рису і м’яса

Крокети – кулінарна страва циліндричної або округлої форми з м’ясного фаршу або овочів, обваляних у сухарях та обсмажених у фритюрі. Як начинка іноді використовується картопляне пюре. Крокети спочатку з’явилися у Франції.

Ми ж використуємо для приготування варений рис. Саме він і стане основою крокетів. Крім цього, нам знадобиться сир та варене м’ясо. Крокети вийдуть не лише красивими, але й смачними та ситними.

Інгредієнти

Рис – 1 склянка, бульйон з кісток – 3 склянки, ковбаса – 200-250 грамів (або мелене м’ясо), яйця – 2 штуки, мелені сухарі – 1 столова ложка, чорний перець, петрушка, сіль, рослинна олія – за смаком.

Приготування

  • Рис відварити до м’якості в бульйоні (або підсоленій воді), відцідити і злегка охолодити.
  • Додати мелену або дрібно нарізану ковбасу (або м’ясо), яйця, борошно, петрушку, чорний перець і посолити за смаком.
  • Суміш вимісити і сформувати маленькі ковбаски, які запанірувати в яйці та мелених сухарях і обсмажити в розігрітій олії до утворення золотистого кольору.

Подавати гарячими з соусом на вибір і салатом залежно від сезону.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні