Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк правильно приготувати відвар шипшини

Як правильно приготувати відвар шипшини

Этот материал также доступен на русском языке
Шипшина відома своїми корисними властивостями і популярна у побуті як полівітамінний засіб, для профілактики простудних захворювань, зміцнення імунітету. Використовують шипшину і при лікуванні деяких недуг. Лікарські препарати із плодів шипшини рекомендує й офіційна медицина.

А як у домашніх умовах правильно приготувати відвар шипшини, його настій, настойку чи вітамінний напій чи чай, щоб максимально витягти корисні речовини з плодів?

Для приготування відвару шипшини використовують висушені плоди. Щоб шипшина швидше настоялася, сухі плоди рекомендується розчавити, видалити волоски і залити гарячою водою.

Щоб подрібнити плоди, їх загортають у рушник і кілька разів ударяють по них, наприклад, кухонним молотком.

Для приготування відвару використовують емальовану або керамічну жаростійку посудину.

У закритій кришкою посудині плоди шипшини кип’ятити 5 хвилин. Настоюється відвар 2,5 години, перед застосуванням його проціджують.

Для приготування відвару шипшини на 100 г плодів використовують 1 л води.

Вживаючи відвар із плодів, ви зменшите тиск, зміцните серцево-судинну систему. Шипшина має кровотворну дію, підвищує опірність організму до інфекцій, прискорює загоєння ран і зрощення кісток, нормалізує роботу жовчного міхура та печінки, чудово бореться з авітамінозом та виснаженням.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні