П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДачаГоловні шкідники полуниці і методи боротьби з ними

Головні шкідники полуниці і методи боротьби з ними

Этот материал также доступен на русском языке
Полуниця на моїй ділянці з року в рік радує врожаєм, але тільки не цього року. І шкідники, і хвороби просто атакували грядки. Хотілося б дізнатися, як з ними боротися. Дмитро Велесов, Одеська обл.

Ласувати полуницею любимо не тільки ми, а й всілякі шкідники. Головні – це павутинний кліщ і нематода.

Як боротися з павутинним кліщем і нематодою

Для боротьби з ними слід застосовувати біопрепарати Сезар або Актофіт, обробляючи ними грядки два-три рази за сезон. До речі, в бакових сумішах як стимулятор можна додавати комплекс мікроелементів, хелатні добрива і звичайну молочну сироватку – 2 літри на 8-10 літрів води. Такі обробки не тільки підвищують урожайність, а й зміцнюють опірність рослин до несприятливих погодних умов, підсилюють імунітет проти хвороб. Що стосується різних захворювань, то під рукою у кожного є велика кількість засобів захисту, про які ми й не підозрюємо. Перш за все – звичайна харчова сода: систематично раз на 10 днів обробляйте рослини (300 г на 10 л води). Не забувайте додавати в розчин 100 г карбаміду (або сечовини). Ефект не забариться.

При бажанні можна застосовувати ЕМ-препарати і Мікосан для захисту від грибкових хвороб. Все доступно і екологічно безпечно.

Стане у пригоді для захисту рослин і бурштинова кислота (1 г на 10 л води), трихопол (1 упаковка на 10-12 л води), йод, марганцівка, борна кислота.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні