Розрізаний лимон не втратить свіжості, якщо покласти його на блюдце зрізом униз і накрити чашкою. У блюдце можна капнути 5-6 крапель оцту.
Засохлий лимон можна освіжити, опустивши його на деякий час у холодну воду.
Щоб тривалий час зберегти лимони свіжими, треба покласти їх у сухі банки, щільно накрити кришками і зберігати в холодному місці.
Аромат лимонної цедри підсилиться, якщо обдати лимон окропом.
Після того як із лимона вичавили сік, шкірку можна нарізати смужками або подрібнити на тертці й висушити. Використовувати для приготування солодких виробів.
Лимонна цедра надає тортам і печиву аромату, заглушає присмак масла та яєць.
Якщо потримати лимон 5-6 хвилин у гарячій воді, із нього можна вичавити більше соку.
Вас також можуть зацікавити новини:
Частина українців можуть отримати безоплатні продукти харчування. Громадська організація відвідає шість міст, щоб надати гуманітарну…
Багатьом пенсіонерам призначають доплати до пенсії. Втім, не всі мають право на такі виплати. Чому…
Серед поціновувачів здорового способу життя грецький йогурт витісняє сметану. Але чи справді він кращий і…
Багато українців боронять Україну в лавах Збройних сил. Не всі знають, як зараховується цей період…
12 червня очікуються штормовий вітер, місцями короткочасні дощі з грозами на Полтавщині, Дніпропетровщині, у північних…
Яким у четвер буде геомагнітне поле Землі? Як себе почуватимуть метеозалежні люди?