Розрізаний лимон не втратить свіжості, якщо покласти його на блюдце зрізом униз і накрити чашкою. У блюдце можна капнути 5-6 крапель оцту.
Засохлий лимон можна освіжити, опустивши його на деякий час у холодну воду.
Щоб тривалий час зберегти лимони свіжими, треба покласти їх у сухі банки, щільно накрити кришками і зберігати в холодному місці.
Аромат лимонної цедри підсилиться, якщо обдати лимон окропом.
Після того як із лимона вичавили сік, шкірку можна нарізати смужками або подрібнити на тертці й висушити. Використовувати для приготування солодких виробів.
Лимонна цедра надає тортам і печиву аромату, заглушає присмак масла та яєць.
Якщо потримати лимон 5-6 хвилин у гарячій воді, із нього можна вичавити більше соку.
Вас також можуть зацікавити новини:
Попри те, що законом передбачено вікові доплати після 70, 75 та 80 років, жінка з…
Цього жовтня наша улюблена газета «На пенсії» відзначає особливу подію — 20 років разом із…
З 1 липня 2025 року Пенсійний фонд України перебрав на себе 16 видів доплат для…
Чому осіння обрізка троянд так важлива і як не припуститися помилок? Поради садівникам: як підготувати…
Вересень в Україні розпочався з аномально теплої та сонячної погоди, яка нагадувала літо. Але метеорологи…
Сирок і яйця у смачному поєднанні. Цей рецепт згодиться на кожен день і підійде до…