Розрізаний лимон не втратить свіжості, якщо покласти його на блюдце зрізом униз і накрити чашкою. У блюдце можна капнути 5-6 крапель оцту.
Засохлий лимон можна освіжити, опустивши його на деякий час у холодну воду.
Щоб тривалий час зберегти лимони свіжими, треба покласти їх у сухі банки, щільно накрити кришками і зберігати в холодному місці.
Аромат лимонної цедри підсилиться, якщо обдати лимон окропом.
Після того як із лимона вичавили сік, шкірку можна нарізати смужками або подрібнити на тертці й висушити. Використовувати для приготування солодких виробів.
Лимонна цедра надає тортам і печиву аромату, заглушає присмак масла та яєць.
Якщо потримати лимон 5-6 хвилин у гарячій воді, із нього можна вичавити більше соку.
Вас також можуть зацікавити новини:
Фахівці з космічної погоди оприлюднили прогноз геомагнітної активності на вівторок. Дані свідчать про спокійну ситуацію…
В умовах частих відключень електроенергії автономність смартфона критично важлива. Продовжити роботу пристрою можна без додаткових…
В Україні готуються до символічної, але масштабної грошової реформи. Верховна Рада може вже найближчим часом…
Міністерство охорони здоров’я пропонує новий підхід до формування цін на лікарські засоби. Йдеться про систему…
Україна переходить до нового етапу мобілізаційної системи, де головну роль відіграватимуть цифрові інструменти. Уже за…
До завершення строку переходу від паперових трудових книжок до електронного формату залишилося близько пів року.…