Розрізаний лимон не втратить свіжості, якщо покласти його на блюдце зрізом униз і накрити чашкою. У блюдце можна капнути 5-6 крапель оцту.
Засохлий лимон можна освіжити, опустивши його на деякий час у холодну воду.
Щоб тривалий час зберегти лимони свіжими, треба покласти їх у сухі банки, щільно накрити кришками і зберігати в холодному місці.
Аромат лимонної цедри підсилиться, якщо обдати лимон окропом.
Після того як із лимона вичавили сік, шкірку можна нарізати смужками або подрібнити на тертці й висушити. Використовувати для приготування солодких виробів.
Лимонна цедра надає тортам і печиву аромату, заглушає присмак масла та яєць.
Якщо потримати лимон 5-6 хвилин у гарячій воді, із нього можна вичавити більше соку.
Вас також можуть зацікавити новини:
Відомий український співак і народний артист України Іво Бобул поділився новими деталями щодо розміру своєї…
29 липня погоду визначатимуть температурні контрасти. Циклон принесе дощі на північ України, Черкащину, Кропивницьку та…
Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров'я людей. Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
У першому півріччі 2025 року українці уклали 69 тисяч шлюбів — це на кілька тисяч…
Серпень може піднести не лише спеку, а й несподівані сигнали від організму. Астрологи радять уважно…
Штрафи можна отримати не лише за горіхи, а й за ягоди та гриби. У яких…