Статті

Як правильно варити булгур: дрібниці вирішують все

Його часто використовують у кухнях Близького Сходу, Кавказу та Балкан. Він багатий на клітковину, білок і вітаміни групи B, що робить його корисним доповненням до раціону.

Як правильно готувати булгур?

  • Булгур не потребує промивання.
  • Перед варінням його можна злегка обсмажити на рослинній олії або вершковому маслі – це додасть йому приємного горіхового присмаку.
  • Далі заливаємо гарячою водою в пропорції 1:2 (на склянку крупи – дві склянки води), солимо, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і варимо 15-20 хвилин на слабкому вогні, поки рідина не вбереться.

Зварити булгур можна з овочами – наприклад, з цибулею та морквою, попередньо їх обсмаживши, а для аромату додати часник.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

В Україні змінили правила отримання інвалідності: що потрібно знати

Уряд ухвалив нові рішення щодо надання статусу інвалідності. Розповідаємо, хто зможе скористатися змінам.

04/07/2025 20:11
  • Новини

В Україні мають підвищити тарифи на комуналку: коли це відбудеться

Меморандум з Міжнародним валютним фондом передбачає підвищення тарифів для українців. Коли саме це відбудеться.

04/07/2025 19:13
  • Статті

Вікові доплати до пенсії після досягнення 65 років: що потрібно знати

Пенсіонерка звернулася до ПФУ за доплатою за вік, але отримала відмову. У чому причина і…

04/07/2025 17:34
  • Новини

Пенсійний фонд надаватиме 39 видів соцвиплат: як отримати грошову допомогу

Пенсійний фонд України отримав нові обов’язки — тепер саме він опікується багатьма видами соціальних виплат.…

04/07/2025 16:20
  • Новини

Як надають реабілітаційні послуги на Одещині, Миколаївщині та Херсонщині: Нацслужба здоров’я представила результати моніторингу

Наразі це вже четвертий  регіональний форум, який організовано за підтримки проєкту Реабілітація в Україні (Rehab4U).

04/07/2025 16:08
  • Статті

Чому китайські товари мають попит в українському бізнесі?

Український ринок демонструє стабільно високий інтерес до продукції з Піднебесної протягом останніх десятиліть. Цей тренд…

04/07/2025 15:09