Статті

Як правильно варити булгур: дрібниці вирішують все

Його часто використовують у кухнях Близького Сходу, Кавказу та Балкан. Він багатий на клітковину, білок і вітаміни групи B, що робить його корисним доповненням до раціону.

Як правильно готувати булгур?

  • Булгур не потребує промивання.
  • Перед варінням його можна злегка обсмажити на рослинній олії або вершковому маслі – це додасть йому приємного горіхового присмаку.
  • Далі заливаємо гарячою водою в пропорції 1:2 (на склянку крупи – дві склянки води), солимо, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і варимо 15-20 хвилин на слабкому вогні, поки рідина не вбереться.

Зварити булгур можна з овочами – наприклад, з цибулею та морквою, попередньо їх обсмаживши, а для аромату додати часник.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Облік ВПО переходить у цифру: що це значить і до чого готуватися переселенцям

Верховна Рада України розгляне у другому читанні законопроєкт №12301 «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо…

23/10/2025 05:27
  • Новини

Погода в Україні на четвер, 23 жовтня

У четвер в Україні буде тепло, кажуть метеорологи. Лише на північному сході буде свіжішим -…

22/10/2025 23:58
  • Новини

Магнітні бурі на четвер, 23 жовтня 2025 року: ще один тихий день

Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують…

22/10/2025 23:35
  • Новини

Який виноград корисніший: чорний чи білий – що кажуть дослідження

Виноград - це чудовий осінній продукт, який варто включати до раціону для підтримки здоров'я в…

22/10/2025 22:36
  • Статті

«Ти занадто стара, щоб зрозуміти»: як розпізнати психологічне насилля і чи можна захиститися

 Уявіть, що вам постійно говорять: «Ти забуваєш усе підряд», «Цього не було». На перший погляд,…

22/10/2025 21:59
  • Новини

В одній із країн ЄС ухвалили важливе рішення щодо виплат біженцям з України: що важливо знати

Виплати біженцям з України до водної з країн ЄС продовжаться як мінімум до 2027 року:…

22/10/2025 20:34