Статті

Як правильно варити булгур: дрібниці вирішують все

Його часто використовують у кухнях Близького Сходу, Кавказу та Балкан. Він багатий на клітковину, білок і вітаміни групи B, що робить його корисним доповненням до раціону.

Як правильно готувати булгур?

  • Булгур не потребує промивання.
  • Перед варінням його можна злегка обсмажити на рослинній олії або вершковому маслі – це додасть йому приємного горіхового присмаку.
  • Далі заливаємо гарячою водою в пропорції 1:2 (на склянку крупи – дві склянки води), солимо, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і варимо 15-20 хвилин на слабкому вогні, поки рідина не вбереться.

Зварити булгур можна з овочами – наприклад, з цибулею та морквою, попередньо їх обсмаживши, а для аромату додати часник.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Статті

Якшо у вас у серванті стоїть сервіз «Мадонна», ви можете бути власником статку

Ми продовжуємо серію публікацій про речі, які на перший погляд здаються непотрібними, а насправді можуть…

24/08/2025 15:58
  • Статті

Час є до 15 листопада: встигніть подати заявку на 5 000 гривень допомоги

В Україні запроваджено нову програму підготовки для окремих категорій громадян. На що можна витратити 5000…

24/08/2025 14:57
  • Новини

Осінні виплати пенсіонерам: хто отримає надбавки та за яких умов

Попри відсутність осінньої індексації окремі категорії українських пенсіонерів можуть розраховувати на збільшення щомісячних виплат.

24/08/2025 13:49
  • Статті

Здоров’я без аптечки: рецепти з скарбнички народної мудрості

Іноді вчасно почута порада може врятувати здоров'я. У цій добірці перевірені народні рецепти, які підтримають…

24/08/2025 12:59
  • Статті

Чи нададуть нову грошову допомогу, якщо не напрацювали стаж для пенсії?

Якщо ви не заробили пенсійний стаж, але потребуєте підтримки, держава має рішення. З 2025 року…

24/08/2025 11:48
  • Новини

З Днем Незалежності, Україно!

Це день, коли серце нації б'ється в унісон — з вірою, болем, надією

24/08/2025 10:31