До редакції зателефонувала читачка із Миколаївської області. Вона попросила розповісти, як заквасити (замочити) яблука. У її регіоні мочені яблука продають по 110 гривень за кілограм, що для неї недоступно.
Мы розповідали про мочений виноград.
1. Виберіть цілі, неушкоджені яблука. На дно емальованого відра покладіть листя вишні та малини. Щільно викладіть яблука рядами, плодоніжками догори. Зверху яблука знову накрийте листям вишні та малини.
2. Приготуйте розсіл. У 4 літрах води розчиніть сіль і цукор. Добре розмішайте. Бажано додати 1 столову ложку порошку гірчиці – вона бореться з пліснявою, хоча додасть пікантної нотки, що подобається не всім.
3. Обережно влийте розсіл у відро, не заповнюючи його до країв – орієнтуйтеся на риску. Яблука мають бути повністю покриті рідиною. Накрийте яблука тарілкою, щоб вони не спливали.
4. Залиште відро за кімнатної температури на 7 днів. Потім приберіть у підвал або інше прохолодне місце. Через місяць мочені яблука будуть готові.
Читайте також:
У четвер, 11 вересня, під впливом потужного антициклону з північного сходу по всій Україні встановиться…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Який прогноз у фахівців?
Ніжний смак, відсутність кісток та мінімум солі – все це Матіас. Чому він такий популярний…
Через пошкодження енергосистеми, спричинені атаками Росії, в українських мережах фіксують стрибки напруги. Експерти пояснюють, чим…
Особливі події у житті кожного чоловіка вимагають особливої уваги до деталей, включаючи підбір якісної та…
Осіннє меню можна зробити цікавіше - спробуйте запекти курку зі сливами. Ця незвичайна, ароматна і…