До редакції зателефонувала читачка із Миколаївської області. Вона попросила розповісти, як заквасити (замочити) яблука. У її регіоні мочені яблука продають по 110 гривень за кілограм, що для неї недоступно.
Мы розповідали про мочений виноград.
1. Виберіть цілі, неушкоджені яблука. На дно емальованого відра покладіть листя вишні та малини. Щільно викладіть яблука рядами, плодоніжками догори. Зверху яблука знову накрийте листям вишні та малини.
2. Приготуйте розсіл. У 4 літрах води розчиніть сіль і цукор. Добре розмішайте. Бажано додати 1 столову ложку порошку гірчиці – вона бореться з пліснявою, хоча додасть пікантної нотки, що подобається не всім.
3. Обережно влийте розсіл у відро, не заповнюючи його до країв – орієнтуйтеся на риску. Яблука мають бути повністю покриті рідиною. Накрийте яблука тарілкою, щоб вони не спливали.
4. Залиште відро за кімнатної температури на 7 днів. Потім приберіть у підвал або інше прохолодне місце. Через місяць мочені яблука будуть готові.
Читайте також:
Деякі рослини категорично не можна саджати поряд із малиною — вони пригнічують її ріст і…
Хочете приготувати вареники з вишнями, докладаючи мінімум зусиль? Зупиніть свій вибір на "лінивому" рецепті.
Хто отримає мінімальну пенсію в Україні у листопаді і скільки вона становитиме — дізнайтесь, що…
Нові фінансові правила грошових переказів в Україні в дії. Як ліміти й моніторинг б’ють по…
Водоканали змушували українців платити більше, ніж треба. Антимонопольний комітет викрив схему, за якою споживачам незаконно…
Відключення світла вдарять по гаманцях українців. Експерти попереджають про наслідки енергокризи.