До редакції зателефонувала читачка із Миколаївської області. Вона попросила розповісти, як заквасити (замочити) яблука. У її регіоні мочені яблука продають по 110 гривень за кілограм, що для неї недоступно.
Мы розповідали про мочений виноград.
1. Виберіть цілі, неушкоджені яблука. На дно емальованого відра покладіть листя вишні та малини. Щільно викладіть яблука рядами, плодоніжками догори. Зверху яблука знову накрийте листям вишні та малини.
2. Приготуйте розсіл. У 4 літрах води розчиніть сіль і цукор. Добре розмішайте. Бажано додати 1 столову ложку порошку гірчиці – вона бореться з пліснявою, хоча додасть пікантної нотки, що подобається не всім.
3. Обережно влийте розсіл у відро, не заповнюючи його до країв – орієнтуйтеся на риску. Яблука мають бути повністю покриті рідиною. Накрийте яблука тарілкою, щоб вони не спливали.
4. Залиште відро за кімнатної температури на 7 днів. Потім приберіть у підвал або інше прохолодне місце. Через місяць мочені яблука будуть готові.
Читайте також:
Росія продовжує обстрілювати мирні населені пункти України. У Генштабі ЗСУ детально розповіли про ситуацію на…
Вимоги до тривалості страхового стажу в Україні зростають. Тож ті, хто його не набувають, можуть…
21 квітня в Україні відзначають Поливаний (Мокрий) понеділок, Міжнародний день коноплі й Всесвітній день творчості…
Дружини учасників бойових дій отримали від держави ряд пільг. На що вони поширюються і як…
Багатьох жінок цікавить питання, чи потрібно мити волосся перед фарбуванням. Дехто вважає, що миття голови…
21 квітня в Україні очікується тепла та сонячна погода з температурою від 21 до 26…