До редакції зателефонувала читачка із Миколаївської області. Вона попросила розповісти, як заквасити (замочити) яблука. У її регіоні мочені яблука продають по 110 гривень за кілограм, що для неї недоступно.
Мы розповідали про мочений виноград.
1. Виберіть цілі, неушкоджені яблука. На дно емальованого відра покладіть листя вишні та малини. Щільно викладіть яблука рядами, плодоніжками догори. Зверху яблука знову накрийте листям вишні та малини.
2. Приготуйте розсіл. У 4 літрах води розчиніть сіль і цукор. Добре розмішайте. Бажано додати 1 столову ложку порошку гірчиці – вона бореться з пліснявою, хоча додасть пікантної нотки, що подобається не всім.
3. Обережно влийте розсіл у відро, не заповнюючи його до країв – орієнтуйтеся на риску. Яблука мають бути повністю покриті рідиною. Накрийте яблука тарілкою, щоб вони не спливали.
4. Залиште відро за кімнатної температури на 7 днів. Потім приберіть у підвал або інше прохолодне місце. Через місяць мочені яблука будуть готові.
Читайте також:
Незняття пенсійних виплат із банківських карток може призвести до блокування рахунку та не нарахування пенсії.…
Мирні міста України продовжують потерпати від обстрілів російських військ. За даними Генштабу, ситуація на фронті…
Важливо обирати якісне масло, щоб не тільки порадувати смакові рецептори, а й принести користь організму.…
6 березня в Україні відзначають Всесвітній день боротьби з глаукомою, Всесвітній день книги, Європейський день…
Еклери – улюблені ласощі багатьох, але не всі господині беруться їх пекти, бояться, що не…
Французький астролог Нострадамус у XVI столітті написав книгу «Пророцтва». Відтоді дослідники трактують його передбачення. Одне…