Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк приготувати мочений виноград?

Як приготувати мочений виноград?

Этот материал также доступен на русском языке
Для мочення винограду ідеально підходять середньо-пізні та пізні сорти із щільною м'якоттю.

Мочений виноград – це пікантна, корисна закуска, яку можна подати до столу як самостійно, так і використовувати виноград для приготування різноманітних салатів.

Квашений виноград виходить неймовірно ароматний, освіжаючий, хрумкий, соковитий, пряний, з легкою кислинкою.

Який виноград краще квасити?

Для мочення беруть пізні столові сорти винограду. Його зрізають у суху погоду та розкладають у тіні на 6-7 днів, щоб підсохли гілочки грон. Потім виноград добре миють, дають обсохнути і укладають у підготовлений посуд. Найкраще мочити у скляних банках будь-яких розмірів.

Заквашувати можна будь-який виноград, стиглий і недостиглий, кислий або солодкий, головне, щоб ягоди були міцні, без пошкоджень.

Для мочення беруть пізні столові сорти винограду. Його зрізають у суху погоду і розкладають у тіні на 6-7 днів, щоб підсохли гілочки грон. Потім виноград добре миють, дають обсохнути і укладають в підготовлений посуд. Найкраще мочити у скляних банках будь-яких розмірів.

Заливка

  • На 4 літри води кладуть прянощі (корицю, гвоздику, лавровий лист) і 300-400 г цукру.
  • Прянощі з цукром кип’ятять, потім охолоджують.
  • Потім додають 100 г гірчиці, добре розмішуючи, щоб не було грудочок.

Можна випробувати інший рецепт

  • На 4 літри води беруть 50 г солі,
  • кип’ятять з прянощами,
  • потім кладуть 100 г розмішаної гірчиці й заливають укладений виноград.

Банки закупорюють герметично (можна кришками, що закручуються) і зберігають у прохолодному місці. За 25 днів виноград готовий до вживання.

Зберігають у холодному місці.

Нове на сайті