Середа, 19 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк приготувати оладки, щоб вони не вбирали олію

Як приготувати оладки, щоб вони не вбирали олію

Этот материал также доступен на русском языке
Легкі, повітряні, пишні оладки ідеально підходять для сніданку, на перекус. Але як посмажити оладки так, щоб тісто не вбирало надто багато олії при жарінні? Для цього потрібно враховувати прості правила.

Щоб оладки менше вбирали олію, прислухайтеся до цих порад.

  1.  Температура олії. Розігрійте олію до середньої температури. Якщо олія надто холодна, оладки вбирають її як губка. Якщо надто гаряча – підгоряють зовні й залишаються сирими всередині.
  2.  Кількість тіста на сковороді. Розташовуйте оладки на сковороді з відстанню між ними. Якщо їх буде занадто багато, температура олії знизиться, і вони почнуть вбирати жир.
  3.  Консистенція тіста. Приготуйте густе тісто, тоді оладки будуть пишними і менше вберуть олії.
  4.  Кількість олії. Використовуйте помірну кількість олії для смаження, щоб оладки не плавали в ній, але й не прилипали до сковороди.
  5.  Просушування. Після смаження викладайте оладки на паперові рушники, щоб видалити надлишки олії.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні