Щоб оладки менше вбирали олію, прислухайтеся до цих порад.
- Температура олії. Розігрійте олію до середньої температури. Якщо олія надто холодна, оладки вбирають її як губка. Якщо надто гаряча – підгоряють зовні й залишаються сирими всередині.
- Кількість тіста на сковороді. Розташовуйте оладки на сковороді з відстанню між ними. Якщо їх буде занадто багато, температура олії знизиться, і вони почнуть вбирати жир.
- Консистенція тіста. Приготуйте густе тісто, тоді оладки будуть пишними і менше вберуть олії.
- Кількість олії. Використовуйте помірну кількість олії для смаження, щоб оладки не плавали в ній, але й не прилипали до сковороди.
- Просушування. Після смаження викладайте оладки на паперові рушники, щоб видалити надлишки олії.
Вас також можуть зацікавити новини: