Головна її особливість у тому, що свіжий фрукт їсти практично неможливо – вона має в’язкий і терпкий смак і може викликати проблеми з травленням. Тому айву, як правило, вживають лише у вареному вигляді. Але й у цьому виді вона вкрай корисна.
Айва містить фруктозу, глюкозу, пектинові сполуки, солі заліза, калію, фосфору, кальцію, міді.
ВАЖЛИВО! У народній медицині використовують довгасті плоди.
Читайте також:
Передати житло тому, хто допомагає, – гарна ідея. Але оформити це можна по-різному, і від…
Урожаю все нема, а дерево росте вже не перший рік? Причин відсутності плодів у сливи…
Не обов’язково бути шеф-кухарем, щоб створити закуску, яка прикрасить будь-який стіл. Замість банальних канапок –…
З початку 2025 року ПУМБ став лідером серед банків в онлайн-кредитуванні малого бізнесу. Така динаміка…
Для клієнтів одного з найпопулярніших банків країни ввели важливі зміни. До коли відтепер можна користуватися…
Пенсіонер Юрій Петренко вважає, що Пенсійний фонд незаконно перерахував його пенсію за двоскладовою формулою. Розбирається…