Головна її особливість у тому, що свіжий фрукт їсти практично неможливо – вона має в’язкий і терпкий смак і може викликати проблеми з травленням. Тому айву, як правило, вживають лише у вареному вигляді. Але й у цьому виді вона вкрай корисна.
Айва містить фруктозу, глюкозу, пектинові сполуки, солі заліза, калію, фосфору, кальцію, міді.
ВАЖЛИВО! У народній медицині використовують довгасті плоди.
Читайте також:
Чорні та темні речі дуже популярні в холодну пору року. Але такий одяг потребує особливого…
Деревна зола – популярне органічне добриво, яке часто використовується садівниками та городниками для покращення родючості…
З 15 листопада погода потрохи погіршується всюди, крім півдня.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Багато людей вважають за краще не тільки пити гарячі напої, але й їсти гарячі страви,…
Після дня пам’яті святого апостола Пилипа православні християни розпочинають важливий період у церковному році –…