П’ятниця, 9 Грудня, 2022
ГоловнаДомашня енциклопедіяБурштинове варення з айви - покроковий рецепт

Бурштинове варення з айви – покроковий рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
З айви виходить дуже смачне варення, але багато господинь не беруться його готувати - часом просто неможливо почистити і порізати тверді плоди. Цей рецепт хороший тим, що попередньо айву відварюють цілком.

Для варення з айви брати тільки стиглі плоди.

Інгредієнти:

айва відварена – 700 г,

цукор – 700 г,

вода (відвар) – 1 л.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Айву ретельно промити, викласти в каструлю.
  2. Залити айву водою. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння. Зменшити вогонь до середнього. Варити, доки плоди не стануть м’якими (близько 20 хвилин).
  3. Підготовлені плоди викласти у холодну воду. Айву нарізати на четвертинки, шкірку акуратно зрізати, ретельно вибрати все насіння.
  4. Очищені плоди айви зважити, взяти стільки ж цукру, розчинити його у відварі (або воді).
  5. Додати айву і варити на найповільнішому вогні (близько 20 хвилин), обережно знімаючи в міру утворення піну.
  6. Коли плоди добре уваряться, викласти їх в емальований або інший відповідний посуд.
  7. Сироп продовжувати варити (близько 15-20 хвилин);
  8. А коли він ще більше загусне, вилити цей сироп гарячим на плоди. Варення готове.
  9. Варення має добре охолонути, тільки тоді його можна перекладати в сухі чисті банки та закочувати.

Нове на сайті