Овоч містить вітаміни, мінерали та антиоксиданти, які підтримують здоров’я серця і кровоносної системи. Його традиційно використовують у салатах, смузі й борщу. Але буряк (особливо запечений з горіхами) також можна використовувати як здоровий перекус у школу або на роботу.
Корисні вітаміни та мікроелементи, які містяться в моркві, підтримують здоров’я шкіри, серця і покращують травлення. Як і буряк, морква у поєднанні з вареною або запеченою куркою – чудова альтернатива нездоровим снекам для перекусів.
Містить невелику кількість білка і має низький рівень жирів, а отже – це хороший вибір для збалансованого меню. Особливо для тих, хто хворіє на цукровий діабет або має зайву вагу.
Мабуть, найбільш оцíнена в нашій гастрономічній культурі. І хоча деякі люди демонізують її, спожита в розумних кількостях картопля все ж є важливим джерелом поживних речовин і вітамінів, а також крохмалю, складних вуглеводів, які забезпечують організм тривалим запасом енергії.
Містить багато корисних елементів, що роблять її важливим продуктом у здоровому харчуванні. Вона особливо багата на клітковину та вітамін С, тому дуже важливо додавати її до свого щоденного раціону.
Підготувала Світлана Комісаренко за інформацією сайту МОЗ
Вас також можуть зацікавити новини:
Щомісячна надбавка до сімейного бюджету доступна всім – для цього потрібно зареєструватися у спеціальній державній…
Хочете випробувати адреналін, торкнутися таємниць природи і побачити дива, приховані глибоко під землею? Для цього…
Частина пенсіонерів залишилася без доплат до пенсії. У Мінсоцполітики повідомили, чому виплати припинені і чи…
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…