Овоч містить вітаміни, мінерали та антиоксиданти, які підтримують здоров’я серця і кровоносної системи. Його традиційно використовують у салатах, смузі й борщу. Але буряк (особливо запечений з горіхами) також можна використовувати як здоровий перекус у школу або на роботу.
Корисні вітаміни та мікроелементи, які містяться в моркві, підтримують здоров’я шкіри, серця і покращують травлення. Як і буряк, морква у поєднанні з вареною або запеченою куркою – чудова альтернатива нездоровим снекам для перекусів.
Містить невелику кількість білка і має низький рівень жирів, а отже – це хороший вибір для збалансованого меню. Особливо для тих, хто хворіє на цукровий діабет або має зайву вагу.
Мабуть, найбільш оцíнена в нашій гастрономічній культурі. І хоча деякі люди демонізують її, спожита в розумних кількостях картопля все ж є важливим джерелом поживних речовин і вітамінів, а також крохмалю, складних вуглеводів, які забезпечують організм тривалим запасом енергії.
Містить багато корисних елементів, що роблять її важливим продуктом у здоровому харчуванні. Вона особливо багата на клітковину та вітамін С, тому дуже важливо додавати її до свого щоденного раціону.
Підготувала Світлана Комісаренко за інформацією сайту МОЗ
Вас також можуть зацікавити новини:
22 листопада на території України очікується сніг, вітер, місцями дощі. На сході та півдні без…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
В останній місяць осені розпочинається Різдвяний піст. За новоюліанським календарем він триває з 15 листопада…
Про матерів, які чекають на свою дитину з фронту, було написано багато пісень. Однією з…
Багатьом знайомий такий неприємний стан, як судоми, що раптово з'являються. Причини судом різні, іноді вони…
Замість звичних картопляних дерунів спробуємо деруни з айвою. Додавання айви забезпечує дерунам з картоплі приємний…