Овоч містить вітаміни, мінерали та антиоксиданти, які підтримують здоров’я серця і кровоносної системи. Його традиційно використовують у салатах, смузі й борщу. Але буряк (особливо запечений з горіхами) також можна використовувати як здоровий перекус у школу або на роботу.
Корисні вітаміни та мікроелементи, які містяться в моркві, підтримують здоров’я шкіри, серця і покращують травлення. Як і буряк, морква у поєднанні з вареною або запеченою куркою – чудова альтернатива нездоровим снекам для перекусів.
Містить невелику кількість білка і має низький рівень жирів, а отже – це хороший вибір для збалансованого меню. Особливо для тих, хто хворіє на цукровий діабет або має зайву вагу.
Мабуть, найбільш оцíнена в нашій гастрономічній культурі. І хоча деякі люди демонізують її, спожита в розумних кількостях картопля все ж є важливим джерелом поживних речовин і вітамінів, а також крохмалю, складних вуглеводів, які забезпечують організм тривалим запасом енергії.
Містить багато корисних елементів, що роблять її важливим продуктом у здоровому харчуванні. Вона особливо багата на клітковину та вітамін С, тому дуже важливо додавати її до свого щоденного раціону.
Підготувала Світлана Комісаренко за інформацією сайту МОЗ
Вас також можуть зацікавити новини:
Ви помічаєте, що знову хочеться їсти, хоча ситно пообідали лише півгодини тому? Надмірно підвищений апетит…
В Україні пенсіонери, що працюють, — звичайне явище. Але чи можна одночасно отримувати пенсію та…
На Одещині зіграли весілля переселенці з Донецької області. Молодятами стали – 83-річний Олексій та 75-річна…
В Ощадбанку нагадали, що при розрахунках через касу клієнтам необхідно враховувати як комісії, так і…
Данило Гетьманцев заявив, що індексація не покриває інфляцію та посилює соціальну несправедливість.
Міністерство юстиції України нагадує: якщо ви придбали нерухомість до цього року, зареєструйте своє право у…