Чому прованські? Тому що пряні трави традиційно вирощують у Провансі, провінції на півдні Франції – звідси й пішла назва. Відповідно виникла і назва трав “італійські”.
Склад ароматної суміші середземноморських кухонних трав може бути найрізноманітнішим, але базисними травами, як правило, є: чебрець, майоран, розмарин, базилік і чабер. Їх цілком можна вирощувати в саду та на підвіконні та самим готувати на цілий рік ароматні суміші.
Спробуйте створити власні суміші спецій. Вони нададуть звичайним стравам особливого смаку та аромату.
Базилік – 2 столові ложки, орегано – 2 столові ложки, чебрець – 1 столова ложка, розмарин – 1 столова ложка, сушений часник – 1 столова ложка, сушена цибуля – ¼ чайної ложки, сіль – ¼ чайної ложки.
До яких страв додавати?
Дрібку такої суміші додають у томатні соуси, пасту, фокачу (італійський хліб), піцу, овочеві та м’ясні рагу.
Перець чилі – 2 столові ложки, кмин – 2 столові ложки, сушений часник – 1,5 чайної ложки, сушена цибуля – 1,5 чайної ложки, кайєннський перець – ½ чайної ложки, чорний перець – ½ чайної ложки, сіль – ½ чайної ложки, орегано – ½ чайної ложки.
До яких страв додавати?
Приправа країн Північної Америки підходить для соусів, страв із фаршу та овочів.
Підсмажений кунжут – 1 столова ложка, чебрець – 2 столові ложки, сумак (пряність з ягід) – 1/4 столової ложки, майоран – 2 столові ложки, орегано – 2 столові ложки, крупна сіль – 1 чайна ложка.
До яких страв додавати?
Традиційна приправа країн Близького Сходу підкреслює смак червоного м’яса та птиці, ідеально поєднується з хумусом, підходить як заправка до салатів, якщо змішати з рослинною олією.
Сіль – 100 грамів, лимон – 1 штука, гострий червоний перець – 1 штука, часник – 2 зубчики, м’ята свіжа – 50 грамів, петрушка свіжа – 50 грамів.
До яких страв додавати?
Суміш спецій на основі солі надасть будь-якій страві з морепродуктами пряну кислинку. Також гремолатою приправляють тушковані та варені овочі
ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: суміш довго не зберігається.
М’ята – універсальна пряність. Її можна використовувати як в свіжому, так і в сушеному вигляді. Свіжа м’ята чудово підходить для:
фруктових салатів (особливо з цитрусовими);
страв з баранини або курятини;
страв із рису, наприклад, до плову;
холодних закусок або шашлику.
Сушену м’яту використовують як приправу для:
страв з овочів, наприклад, печеної картоплі або баклажанів;
маринадів до м’яса або риби;
томатних соусів та супів;
випічки, особливо солоних пирогів або хліба.
Читайте також:
Перш ніж вирушити за покупкою газового котла, необхідно зрозуміти, який саме опалювальний прилад вам потрібен.…
Варто кілька разів відкласти миття духової шафи після приготування їжі, і краплі жиру та бруду…
Досі багато садівників сперечаються на тему: чи потрібно проводити побілку дерев і що це дає.…
19 вересня очікується невеликий дощ на Одещині, на решті території країни без опадів.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Чому «крутить» ноги ночами і які заходи допоможуть позбутися цього синдрому, розповіла невролог вищої категорії…