Чому прованські? Тому що пряні трави традиційно вирощують у Провансі, провінції на півдні Франції – звідси й пішла назва. Відповідно виникла і назва трав “італійські”.
Склад ароматної суміші середземноморських кухонних трав може бути найрізноманітнішим, але базисними травами, як правило, є: чебрець, майоран, розмарин, базилік і чабер. Їх цілком можна вирощувати в саду та на підвіконні та самим готувати на цілий рік ароматні суміші.
Спробуйте створити власні суміші спецій. Вони нададуть звичайним стравам особливого смаку та аромату.
Базилік – 2 столові ложки, орегано – 2 столові ложки, чебрець – 1 столова ложка, розмарин – 1 столова ложка, сушений часник – 1 столова ложка, сушена цибуля – ¼ чайної ложки, сіль – ¼ чайної ложки.
До яких страв додавати?
Дрібку такої суміші додають у томатні соуси, пасту, фокачу (італійський хліб), піцу, овочеві та м’ясні рагу.
Перець чилі – 2 столові ложки, кмин – 2 столові ложки, сушений часник – 1,5 чайної ложки, сушена цибуля – 1,5 чайної ложки, кайєннський перець – ½ чайної ложки, чорний перець – ½ чайної ложки, сіль – ½ чайної ложки, орегано – ½ чайної ложки.
До яких страв додавати?
Приправа країн Північної Америки підходить для соусів, страв із фаршу та овочів.
Підсмажений кунжут – 1 столова ложка, чебрець – 2 столові ложки, сумак (пряність з ягід) – 1/4 столової ложки, майоран – 2 столові ложки, орегано – 2 столові ложки, крупна сіль – 1 чайна ложка.
До яких страв додавати?
Традиційна приправа країн Близького Сходу підкреслює смак червоного м’яса та птиці, ідеально поєднується з хумусом, підходить як заправка до салатів, якщо змішати з рослинною олією.
Сіль – 100 грамів, лимон – 1 штука, гострий червоний перець – 1 штука, часник – 2 зубчики, м’ята свіжа – 50 грамів, петрушка свіжа – 50 грамів.
До яких страв додавати?
Суміш спецій на основі солі надасть будь-якій страві з морепродуктами пряну кислинку. Також гремолатою приправляють тушковані та варені овочі
ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: суміш довго не зберігається.
М’ята – універсальна пряність. Її можна використовувати як в свіжому, так і в сушеному вигляді. Свіжа м’ята чудово підходить для:
фруктових салатів (особливо з цитрусовими);
страв з баранини або курятини;
страв із рису, наприклад, до плову;
холодних закусок або шашлику.
Сушену м’яту використовують як приправу для:
страв з овочів, наприклад, печеної картоплі або баклажанів;
маринадів до м’яса або риби;
томатних соусів та супів;
випічки, особливо солоних пирогів або хліба.
Читайте також:
Теплиця – це відмінний спосіб вирощування рослин, який дозволяє продовжити вегетаційний період і захистити рослини…
Річкова риба посідає важливе місце у раціоні українців. Найперша її перевага в доступності у свіжому…
Орхідеї - улюблені рослини багатьох, але не всі квітникарі знають, чи можна обприскувати орхідеї, чи…
22 листопада на території України очікується сніг, вітер, місцями дощі. На сході та півдні без…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
В останній місяць осені розпочинається Різдвяний піст. За новоюліанським календарем він триває з 15 листопада…