П’ятниця, 10 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яНазвані спеції, які обов'язково мають бути в раціоні чоловіків та жінок після...

Названі спеції, які обов’язково мають бути в раціоні чоловіків та жінок після 50 років

Этот материал также доступен на русском языке
Правильний раціон – запорука здоров'я. Медики назвали спеції, які обов'язково мають бути у раціоні людей, які переступили 50-річний рубіж. А надто пенсіонерів.

Як виявилося, найкориснішими спеціями є лавровий лист, куркума, імбир та гвоздика.

Так, лавровий лист допомагає очищати організм від солей, що часто відкладаються в суглобах. А ще, ця пряність добре знижує цукор у крові, при вираженому цукровому діабеті. При регулярному вживанні лаврового листка у пацієнтів помітно зменшується поганий холестерин. Крім іншого, рослина здатна пригнічувати появу ракових пухлин.

Одна з головних достоїнств куркуми – це зняття запалення суглобів. У приготуванні страв її краще використовувати разом з перцем, так вона краще засвоюватиметься.

Особливо корисний і імбир. Він стимулює вироблення шлункового соку та покращує травлення.

Вчені довели, що активні речовини, що містяться в імбирі, розщеплюють і виводять гази з організму. У ньому міститься гінгерол – з’єднання, що надає гіркого смаку. Воно відоме своєю протизапальною властивістю, яка просто необхідна при артритах та артрозах.

Для зняття втоми та заспокоєння нервової системи медики радять вводити в раціон гвоздику. Вона також корисна і для дихальної системи: покращує кровообіг, очищає слизові оболонки, зупиняє кашель.

Але якщо у вас є проблеми з травною та сечовидільною системою, то краще від гвоздики відмовитися.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про спеції, які можуть замінити ліки.

Нове на сайті