П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПоспішайте приготувати бісквітний абрикосовий пиріг: рецепт простий, задоволення незрівнянне

Поспішайте приготувати бісквітний абрикосовий пиріг: рецепт простий, задоволення незрівнянне

Этот материал также доступен на русском языке
Бісквітний абрикосовий пиріг гарний влітку з кулькою вершкового морозива. Випекти такий бісквіт можна за годину до приходу гостей.

Бісквітний абрикосовий пиріг

Ніжне бісквітне тісто у поєднанні з кислуватим смаком абрикосів створює ароматний і смачний бісквіт, який відмінно підійде до чаю, кави, какао.

Інгредієнти

Борошно – 1 склянка, яйця – 4 шт., цукор – 1 склянка, розпушувач – 1 чайна ложка, абрикоси – 300 г.

Форму для випікання краще взяти круглу, діаметром 26 см.

Як готувати

Підготувати продукти: це важливо, оскільки бісквітне тісто дуже швидко замішується.
Абрикоси вимити і підсушити, видалити кісточки, нарізати на часточки.
Відразу включити розігрівати духовку до 180 градусів.

  • У глибоку миску розбити яйця, додати дрібку солі і злегка збити вінчиком.

  • Всипати цукор і добре збити міксером або вінчиком. Потрібно, щоб маса збільшилася у 3-4 рази.

  • Борошно змішати з розпушувачем і просіяти.

  • Потроху всипати борошно до цукрово-яєчної маси і лопаткою акуратно вмісити його рухами знизу-вгору. Таким чином вмісити все борошно.

  • Форму злегка змастити вершковим маслом і присипати борошном. Якщо у вас силіконова форма, її не потрібно змащувати. Акуратно влити тісто у форму.

  • Зверху укласти абрикосові часточки, краще укладати їх по спіралі.

  • Поставити пиріг у розігріту духовку приблизно на 35-40 хвилин. Духовку у процесі випікання не відкривати!

Такий пиріг також можна приготувати зі сливами або персиками.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні