П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧудовий домашній бісквіт: простий рецепт і три секретні лайфхаки

Чудовий домашній бісквіт: простий рецепт і три секретні лайфхаки

Этот материал также доступен на русском языке
Бісквітне тісто вважається одним із найпростіших. Але важливо знати деякі правила, без яких випічка не вийде такою повітряною.

Секрети ідеального бісквіта

Правильно приготований бісквіт буде добре тримати форму, не опадати і радувати своїм ароматом. Важливі моменти під час випікання бісквіта:

  • потрібно неодмінно відокремлювати білки від жовтків і збивати їх із цукром окремо до щільної текстури;
  • завжди просівайте борошно, щоб наситити його повітрям;
  • спершу потрібно додавати білки в жовтки і дуже дбайливо перемішувати, і тільки після цього – акуратно додавати борошно;
  • потрібно обережно перемішувати тісто за допомогою лопатки, намагаючись робити якомога менше рухів, щоб зберегти в яєчній масі повітря;
  • обов’язково випікати бісквіт тільки в розігрітій попередньо духовці;
  • не можна змащувати форму маслом, інакше бісквіт до неї прилипне. 

Готовий бісквіт має бути рум’яним – його дістають із форми тільки після повного охолодження.

Раніше ми писали про те, які яйця смачніші та корисніші – з білою чи коричневою шкаралупою.

Рецепт простого та ароматного бісквіта

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт,
  • цукор – 100 г, 
  • борошно – 100 г, 
  • сіль – 1 щіпка,
  • ванілін – 1 щіпка,
  • розпушувач тіста – 1 ч.л.

Приготування:

  1. Розділяємо білки і жовтки яєць, додаємо дрібку солі до білків, а також ванілін і половину цукру. 
  2. Збиваємо білки до гострих піків. 
  3. Збиваємо жовтки, додавши до них решту цукру.
  4. Додаємо білки в жовтки білки й акуратно перемішуємо суміш до однорідної консистенції.
  5. Просіваємо борошно з розпушувачем.
  6. Додаємо борошно в яєчну суміш і обережно перемішуємо лопаткою. 
  7. Виливаємо тісто в не змащену нічим форму, попередньо застелену пергаментом. 
  8. Випікаємо 30-35 хвилин за 170 градусів. 
  9. Охолоджуємо повністю бісквіт, тільки після цього дістаємо його з форми.
  10. Кладемо бісквіт у пакет і прибираємо його в холодильник на 3-4 години.

Після цього можна додати до бісквіта крем і зробити з нього торт, або ж просто просочити сиропом чи варенням і подати до чаю.

Як оформити передплату на газету «На пенсії» онлайн — покрокова інструкція

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні