При цьому діабет не означає аскетичне харчування: важливо знати, що можна, а що не можна їсти, які продукти можуть допомогти врегулювати рівень цукру в крові.
Які продукти виключити при діабеті?
- Вироби з пшеничного борошна вищого ґатунку: білий хліб, здобу, пельмені, вареники, млинці, пиріжки.
- Свиняче сало та ковбасу, жирну свинину.
- Мед, цукор, кондитерські вироби.
- Солодкі соки, газовані напої, пиво.
- Виноград, родзинки, курагу, фініки, інжир, хурму.
- Максимально обмежити вживання усіх жирів тваринного походження.
Які спеції знижують рівень цукру в крові?
Високий рівень цукру в крові може призвести до діабету.
Проте іспанські дослідники виявили, що споживання деяких спецій може нормалізувати рівень цукру в організмі. Щоправда, вживати їх потрібно обов’язково натще.
До найефективніших з усіх спецій належать чорний кмин, імбир і шафран. Значно меншою мірою може допомогти і кориця.
Однак лише включати до раціону ці спеції недостатньо. Їхня дія принесе максимальну користь, якщо дотримуватися здорового харчування і не забувати про фізичну активність.