П’ятниця, 5 Липня, 2024
ГоловнаЗдоров'яПовертаємо здоров'я стопі: як в домашніх умовах прибрати мозоль із коренем

Повертаємо здоров’я стопі: як в домашніх умовах прибрати мозоль із коренем

Этот материал также доступен на русском языке
Мозоль, у якій утворюється щільна серцевина, чи корінь, називають стрижневою. Такі ураження шкіри найчастіше трапляються на стопах і болять при натисканні.

Як правило, стрижнева мозоль маленька та кругла. Спочатку її корінь може бути невеликим, але згодом він росте і сягає вглиб під шкіру.

Якщо нічого не робити з такою мозоллю, її стрижень продовжить зростати: біль посилюватиметься, виникнуть труднощі з ходьбою.

Як позбутися мозолі з коренем?

Найефективніший спосіб – невелике хірургічне втручання, коли за допомогою спеціального апарату мозоль висвердлюють. Також застосовують кріотерапію або лазерну дію. Процедури проводяться за один сеанс і є майже безболісними.

Видалення в домашніх умовах

Невеликі мозолі можна спробувати видалити в домашніх умовах. Користуватися краще безпечними народними методами, не намагаючись вирізати натоптиш самостійно: високим є ризик пошкодження шкіри і потрапляння інфекції. Крім того, вирізати весь корінь дуже складно, а якщо залишиться хоча б маленький шматочок, мозоль скоро повернеться.

  1.  Непоганий ефект є при використанні ванночок з додаванням соди і мила. Приблизно 2-3 столові ложки соди і невеликий обмилок на таз води. Тримати стопи потрібно півгодини, повторювати – мінімум щодня. За кілька прийомів невелика мозоля просто вивалиться.
  2.  Використовують також оцтову есенцію. Здорову шкіру заклеюють пластиром, а рідину капають на верхівку мозолі. Замінити оцет можна соком чистотілу.
  3.  Ще один варіант – примочка з кашкою з часнику або цибулі. Масу наносять на мозолю і надійно фіксують пов’язкою, залишають на всю ніч. Знадобиться щонайменше 10 процедур.

Профілактика

Щоб не було мозолів, важливо підтримувати гігієну ніг і носити лише зручне взуття.

При високій пітливості допоможуть спеціальні дезодоранти для стоп і пом’якшувальні креми.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні