П’ятниця, 19 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк приготувати варення з квіток липи - ви такого ще не куштували

Як приготувати варення з квіток липи – ви такого ще не куштували

Этот материал также доступен на русском языке
Те, що варення можна приготувати із сухого липового цвіту, ви точно не припускали. І тепер перед вами відкриваються нові обрії. Залишилося не прогаяти час збору та сушіння запашних квітів липи.

Як правильно збирати, сушити та використовувати липовий цвіт, ми багато разів розповідали.

Готуємо варення із квіток липи

Знадобиться

1 кг висушених квіток липи, 400 мл води, 3 г лимонної кислоти, 1 кг цукру.

Приготування

  1.  Квітки промити в друшляку проточною водою, просушити і викласти в емальований таз.
  2.  Приготувати цукровий сироп. Прокип’ятити 5-7 хвилин в емальованому посуді воду з цукром до повного розчинення цукру.
  3.  Сироп відцідити, пропускаючи через кілька шарів марлі, потім знову довести до кипіння і залити ним квітки. Щоб квітки повністю занурилися в цукровий сироп, кладуть плоску тарілку і придавлюють вантажем.
  4.  Після повного просочення квітів варення варять в один прийом до готовності, а в кінці додають лимонну кислоту.

Корисна порада

Липові квітки звично сушать. Врахуйте, що спеції слід зберігати в герметичних і непрозорих контейнерах – з темного скла, силікону або харчового пластику. Так вони збережуть свій смак та аромат. Не можна їх зберігати на світлі або біля плити.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні