Субота, 6 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо смачно: класичний лимонний курд стане рятівною паличкою-виручалочкою

Готуємо смачно: класичний лимонний курд стане рятівною паличкою-виручалочкою

Этот материал также доступен на русском языке
Курд - це заварний крем на соку, його можна використовувати для прошарку тортів або тістечок, для наповнення пирогів або млинців, а також як десерт або доповнення до морозива.

 

Лимонний курд класичний

Звідки прийшли до нас такі незвичайні і в той же час прості ласощі? Як не дивно, з батьківщини пудингів – Великобританії.

Курд має багато варіацій на основі апельсина, грейпфрута, лайма. Дехто готує його з желатину. Але класичний рецепт лимонного курда має на увазі використання олії та жовтків.

Інгредієнти

Сік лимона – 200 мілілітрів, цедра лимона – 1 столова ложка, цукор – 120 грамів, жовтки яєчні – 3 штуки, крохмаль – 1 столова ложка, вершкове масло – 80 грамів.

Приготування

  • З лимона зняти цедру, потім вичавити сік.
  • Змішати сік лимона, цедру, цукор та крохмаль.
  • Поставити на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння, маса має трохи загуснути.
  • Відокремити білки від жовтків.
  • Жовтки трохи збити вінчиком і вмісити до них тонкою цівкою гарячу лимонну масу.
  • Поставити знову на вогонь і довести до кипіння. Помішувати весь час, щоб крем не почав підгоряти.
  • Зняти крем з вогню і одразу додати вершкове масло.
  • Добре перемішати масу, щоб масло повністю вмісилося.

Лимонний курд накрити плівкою і остудити.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні