Лимонний курд класичний
Звідки прийшли до нас такі незвичайні і в той же час прості ласощі? Як не дивно, з батьківщини пудингів – Великобританії.
Курд має багато варіацій на основі апельсина, грейпфрута, лайма. Дехто готує його з желатину. Але класичний рецепт лимонного курда має на увазі використання олії та жовтків.
Інгредієнти
Сік лимона – 200 мілілітрів, цедра лимона – 1 столова ложка, цукор – 120 грамів, жовтки яєчні – 3 штуки, крохмаль – 1 столова ложка, вершкове масло – 80 грамів.
Приготування
- З лимона зняти цедру, потім вичавити сік.
- Змішати сік лимона, цедру, цукор та крохмаль.
- Поставити на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння, маса має трохи загуснути.
- Відокремити білки від жовтків.
- Жовтки трохи збити вінчиком і вмісити до них тонкою цівкою гарячу лимонну масу.
- Поставити знову на вогонь і довести до кипіння. Помішувати весь час, щоб крем не почав підгоряти.
- Зняти крем з вогню і одразу додати вершкове масло.
- Добре перемішати масу, щоб масло повністю вмісилося.
Лимонний курд накрити плівкою і остудити.