Середа, 26 Червня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСкарбничка корисних порад для господарок: як засолити грудинку, куди подіти прострочене борошно

Скарбничка корисних порад для господарок: як засолити грудинку, куди подіти прострочене борошно

Этот материал также доступен на русском языке
Іноді кожна господиня проводить ревізію в кухонних шафках, холодильнику, на полицях. Як менше продуктів викидати і з толком використовувати те, що трохи залежалося? Наші поради вам допоможуть.

У нашій скарбничці корисні поради:

а) як використовувати борошно, що залежалося;

б) гарячий спосіб засолювання грудинки;

в) звільнення солі від зайвої вологи;

г) зберігаємо свіжість зелені.

Куди подіти прострочене борошно

Борошно з терміном придатності, що минув, не можна використовувати в кулінарії, проте воно буде корисне в господарстві або на дачі.

  • Наприклад, борошно допомагає боротися з попелицею на кімнатних рослинах. Просто посипайте рослини невеликою кількістю борошна, поки попелиця зовсім не зникне.
  • Борошно можна використовувати для боротьби зі шкідниками на городі: обробіть борошном капусту, редиску та редьку.
  • Також це ефективний засіб для полірування сталевих поверхонь та мідних виробів. Насипте борошно в раковину або на стільницю і добре протріть ділянки, що потемніли.

Як засолити свинячу грудинку?

Для засолювання грудинки або підчеревини спробуйте гарячий спосіб.

Знадобиться

  • 1,5 літра води,
  • кілька лаврових листочків,
  • склянка солі,
  • часник,
  • запашний перець,
  • можна додати 2 чайні ложки аджики.

Сало з м’ясними прошарками нарізати зручними для вживання шматками. Воду закип’ятити і відправити туди усі спеції. Через кілька хвилин додати шматки грудинки в киплячий розсіл і варити трохи більше 5 хвилин.

Вимкнути вогонь і залишити весь вміст у каструлі на 10-12 годин. Далі шматочки витягнути, загорнути у харчову плівку і прибрати у холодильник на 3-4 години. Зберігати краще у морозильнику.

Щоб листя салату залишалося соковитим

Щоб листя салату не жовтіло і залишалося соковитим, загорніть його в паперовий рушник, складіть в пакет і покладіть в холодильник. Рушник поглине зайву вологу, через яку листя псується раніше терміну.

Крохмаль позбавить сіль від зайвої вологи

Якщо сіль стає вологою, до неї можна додати картопляного борошна. Невелика частка крохмалю в солі не змінить її смаку та кольору.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні