У нашій скарбничці корисні поради:
а) як використовувати борошно, що залежалося;
б) гарячий спосіб засолювання грудинки;
в) звільнення солі від зайвої вологи;
г) зберігаємо свіжість зелені.
Куди подіти прострочене борошно
Борошно з терміном придатності, що минув, не можна використовувати в кулінарії, проте воно буде корисне в господарстві або на дачі.
- Наприклад, борошно допомагає боротися з попелицею на кімнатних рослинах. Просто посипайте рослини невеликою кількістю борошна, поки попелиця зовсім не зникне.
- Борошно можна використовувати для боротьби зі шкідниками на городі: обробіть борошном капусту, редиску та редьку.
- Також це ефективний засіб для полірування сталевих поверхонь та мідних виробів. Насипте борошно в раковину або на стільницю і добре протріть ділянки, що потемніли.
Як засолити свинячу грудинку?
Для засолювання грудинки або підчеревини спробуйте гарячий спосіб.
Знадобиться
- 1,5 літра води,
- кілька лаврових листочків,
- склянка солі,
- часник,
- запашний перець,
- можна додати 2 чайні ложки аджики.
Сало з м’ясними прошарками нарізати зручними для вживання шматками. Воду закип’ятити і відправити туди усі спеції. Через кілька хвилин додати шматки грудинки в киплячий розсіл і варити трохи більше 5 хвилин.
Вимкнути вогонь і залишити весь вміст у каструлі на 10-12 годин. Далі шматочки витягнути, загорнути у харчову плівку і прибрати у холодильник на 3-4 години. Зберігати краще у морозильнику.
Щоб листя салату залишалося соковитим
Щоб листя салату не жовтіло і залишалося соковитим, загорніть його в паперовий рушник, складіть в пакет і покладіть в холодильник. Рушник поглине зайву вологу, через яку листя псується раніше терміну.
Крохмаль позбавить сіль від зайвої вологи
Якщо сіль стає вологою, до неї можна додати картопляного борошна. Невелика частка крохмалю в солі не змінить її смаку та кольору.