Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаРізнеЧи зможе «Динамо» виграти чемпіонат України з футболу: огляд УПЛ

Чи зможе «Динамо» виграти чемпіонат України з футболу: огляд УПЛ

Этот материал также доступен на русском языке
Коли наприкінці минулого року УПЛ йшла на зимову паузу, лідером таблиці був «Кривбас» з 37 пунктами, але за показником втрачених очок лідирували «Динамо» та «Шахтар». «Гірники» мали 31 бал та 2 гри в запасі, а кияни — 28 та 3 відкладені матчі. Враховуючи 2-ге місце «Дніпра-1» та потужне «Полісся», чемпіонат України з футболу обіцяв гаряче протистояння навесні. Але вже у перших поєдинках другої частини змагань ситуація суттєво змінилася.

Перш за все, один з реальних претендентів на медалі «самоусунувся». «Полісся» навесні видало серію поразок, змінило тренера і лише у 23-му турі змогло перемогти. Але втрачені бали вже навряд чи дозволять йому претендувати хоча б на «бронзу». «Дніпро-1» теж чергував вдалі ігри з провальними, тому погіршив своє становище. Отже, станом на 23-й тур реальними претендентами на перемогу в чемпіонаті України з футболу лишилися тільки 3 команди: «Кривбас», «Шахтар» та «Динамо». Але паритету з донеччанами кияни вже не мають, тож саме «гірники» є головним кандидатом на «золото».

Розстановка сил в УПЛ: таблиця вже не на користь киян

«Динамо» непогано провело заключні матчі в кінці року, після відставки Луческу та його заміни на Шовковського. Здавалося, що є всі передумови для продовження успіхів навесні, але не склалося. Кияни двічі втрачали бали: 7 березня 1:1 проти «Вереса» та 8 квітня 1:1 проти ЛНЗ. Тож станом на 23-й тур УПЛ таблиця вже не грає на руку киянам, навіть якщо дивитися на показник втрачених очок. Вона мала такий вигляд топ-5:

  1. Шахтар (49 очок, 21 гра).
  2. Кривбас (47, 23).
  3. Динамо (45, 21).
  4. Дніпро-1 (42, 22).
  5. Рух (39, 23).

Відставання киян від лідера складає всього 4 бали, але обидві команди мають по 2 гри в запасі. У «Динамо» це матчі проти «Миная» та «Вереса», у «Шахтаря» — проти «Зорі» та «Чорноморця». І для того, щоб випередити «гірників» у таблиці УПЛ, столичний клуб повинен вигравати всі матчі та сподіватися на невдачі запеклого суперника.

Фініш без помилок та осічки «Шахтаря» — єдиний шанс на успіх

Задача для «Динамо» наприкінці сезону ускладнюється тим, що «Шахтар» востаннє програвав в УПЛ ще у листопаді минулого року. Звичайно, була ще невдала гра проти «Олександрії», але її результат скасували через участь незаявленого гравця. Тож, «гірники» явно у гарній формі й не збираються опускати руки.

З огляду на календар, який передбачає очну зустріч у 28-му турі, «Динамо» треба обов’язково перемагати прямого опонента. Але й це ще не допоможе скоротити відрив, навіть якщо кияни виграють всі матчі кінця сезону. Ще одна обов’язкова умова для чемпіонства — поразка «Шахтаря» або дві нічиї. Шанси на це невеликі, але є, оскільки донеччан чекають по 2 гри проти «Чорноморця» та «Зорі», а також гра проти «Дніпра-1». А от на «Ворсклу», ЛНЗ чи «Полісся» сподіватися навряд чи варто.

Автор ua-football: Олександр Риженко – https://twitter.com/Theryzhenko


*на правах реклами

Нове на сайті