Багато які наші письменники любили добре поїсти і нерідко самі готували свої оригінальні страви. Одні рецепти збереглися донині у сімейних архівах, інші – письменники докладно описували у творах.
Ми розповідали про вареники Миколи Гоголя та борщ з сушеною рибою, який полюбляв Тарас Шевченко.
Іван Франко, хоч і походив із простої селянської родини, був натурою тонкою, вразливою та ніжною. У його будинку завжди був добре сервірований обідній стіл. Страви готувала зазвичай дружина письменника. На обід Франко любив їсти суп із квасом та мариновані овочі. А ще Франко любив каву. Сам письменник варив кавовий меланж: особливий вид австрійської кави.
Кава – 50 грамів, молоко – 50 грамів, цукор або мед – 1 чайна ложка, вершки – 10-15 грамів, кориця, порошок какао і тертий шоколад.
Щодо більш «серйозних» страв, то найбільше Франко любив смажені гриби з молодою картоплею.
Метеоролог попереджає, що проведені розрахунки для кожного місяця і для сезону загалом, вказують на прогнозовані…
Багато представників бізнесу допомагають українцям, які опинилися в скрутному становищі через війну. Допомога надається у…
Триває підтримка українців у важкий воєнний час. Допомога надається у формі грошових виплат. Розповідаємо в…
Несподівана історія – Пенсійний фонд визнав свою помилку і почав повертати гроші пенсіонерам і робити…
18 травня в Україні відзначають День науки. Православні вшановують пам'ять мученика Феодота Анкірського і семи…
Оладки - це улюблена страва для сніданку, але не у всіх господинь виходить приготувати пишні…