Багато які наші письменники любили добре поїсти і нерідко самі готували свої оригінальні страви. Одні рецепти збереглися донині у сімейних архівах, інші – письменники докладно описували у творах.
Ми розповідали про вареники Миколи Гоголя та борщ з сушеною рибою, який полюбляв Тарас Шевченко.
Іван Франко, хоч і походив із простої селянської родини, був натурою тонкою, вразливою та ніжною. У його будинку завжди був добре сервірований обідній стіл. Страви готувала зазвичай дружина письменника. На обід Франко любив їсти суп із квасом та мариновані овочі. А ще Франко любив каву. Сам письменник варив кавовий меланж: особливий вид австрійської кави.
Кава – 50 грамів, молоко – 50 грамів, цукор або мед – 1 чайна ложка, вершки – 10-15 грамів, кориця, порошок какао і тертий шоколад.
Щодо більш «серйозних» страв, то найбільше Франко любив смажені гриби з молодою картоплею.
Атмосферні фронти накриють країну. Сніг, дощ і мороз: чого ще чекати Україні цієї середи?
Спокійна доба попереду. Чому прогноз геомагнітної активності на 19 листопада тішить фахівців?
Соціальний бонус на постійній основі. Які категорії пенсіонерів отримають подвоєні виплати?
Війна дронів спричинила медичний колапс на фронті. Як затримка евакуації перетворює “звичайні” рани на смертельні?
Відключення від електромережі в деяких регіонах сягають 12 годин на добу, і це у листопаді.…
Одна помилка — і річ зіпсована Як правильно прати верхній одяг?