Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПовертаємо красу шкірі: самостійно і безболісно видаляємо папіломи

Повертаємо красу шкірі: самостійно і безболісно видаляємо папіломи

Этот материал также доступен на русском языке
Одна з основних ознак краси та здоров'я – гладка шкіра. Але іноді її бездоганний вигляд можуть зіпсувати папіломи, також відомі як бородавки.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, у чому відмінність папілом та бородавок.

Доброякісні новоутворення не зазнають суттєвої шкоди для організму, але викликають дискомфорт, падіння самооцінки. До того ж у деяких випадках невелика пухлина на шкірі може перероджуватися в злоякісну і вже становити загрозу життю людини.

Причини появи папілом

Виникнення бородавок на шкірі та слизових або папіломатоз пов’язують із проникненням в організм вірусу папіломи людини (ВПЛ). При нормальному стані здоров’я організм здатний стримувати вірус без наслідків для себе. Але на тлі стресу та падіння імунітету вірусна інфекція призводить до зростання шкірних новоутворень по всьому тілу: від повік чи губ до ступнів.

Народні методи видалення папілом

Зіткнувшись із бородавками, більшість людей не поспішають показуватись лікареві, а намагаються самі видалити їх, користуючись рецептами нетрадиційної медицини. Головними складовими народних засобів, що застосовуються для усунення папілом, є:

  • чистотіл;
  • часник;
  • оцет;
  • картопля;
  • шовкова нитка.

2 домашні засоби для самостійного видалення папілом

Спосіб №1

інгредієнти: яблучний yccyc + хлопковий кульок.

Спочатку очистіть шкіру. Тепер намочіть ватний тампон в яблучному уксісі і нанесіть його на папіломи на шкірі. Робіть так 3 рази на день.

Спосіб №2

інгредієнти: 1 ч. ложка харчової соди + 1,5 ч. ложки касторового масла.

У чисту миску висипаємо зоду. Додайте каторпове масло. Покладіть цю пасту на папілому шкіри на 30 хвилин, а потім промийте її теплою водою.

Небезпека видалення папілом у домашніх умовах

Папіломи складаються із зовнішньої та внутрішньошкірної частини, тому їх усунення домашніми методиками малоефективне. Слід пам’ятати, що народні методи дозволяють усунути верхню частину новоутворення, але ніжка залишається всередині шкіри і продовжує рости.

Також самому з’ясувати тип шкірної пухлини, її доброякісність чи злоякісність у домашніх умовах неможливо. Але навіть якщо бородавка виявиться доброякісною, при непрофесійному видаленні її місці виросте нова. Зовнішня дія не тільки посилює ріст папілом, а й значно підвищує ризик розвитку запального процесу чи інфекційного захворювання.

У будь-якому випадку слід проконсультуватися з фахівцями.

Джерело

Вважаємо, що вам буде корисно прочитати також про меланому: як вчасно виявити рак шкіри.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні