Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПісне меню: картопляні зрази з начинкою з грибів та баклажан

Пісне меню: картопляні зрази з начинкою з грибів та баклажан

Этот материал также доступен на русском языке
Напевно, кожна господиня вже звернула увагу на те, що в пісному меню чимало страв готується з грибами.

Гриби досить поживні та багаті харчовими волокнами, білком, вітамінами та мінералами. Вони також є відмінним продуктом для схуднення, головним чином тому, що вони містять мало калорій, жирів та вуглеводів.

Картопляні зрази з начинкою з грибів та баклажан

Апетитні картопляні зрази за цим рецептом виходять досить бюджетними та дуже смачними. Це простий рецепт, і він завжди допоможе вам, якщо не знаєте, що приготувати на вечерю. До того ж зрази можна заморожувати і швидка вечеря завжди буде на вашому столі.

Інгредієнти:

Картопля велика – 4-5 шт
Баклажан – 1 невеликий
Гриби – 200-300 г (можна і лісові, можна і печериці)
Цибуля ріпчаста – 1 шт
Часник – 2-3 зубч
Борошно рисове -2-4 стіл. л
Сухарі паніровочні

Спосіб приготування:

  • Картопля очистити та відварити до готовності. Воду злити. Додати трохи оливкової або соняшникової олії.
  • Столочити картоплю в пюре і трохи відсудити.
  • Пюре має стати теплим, але не холодним. Після того як пюре охолоне, додати рисове борошно.
  • Вимісити все добре руками. Поки вариться та остигає пюре, можна приготувати начинку.
  • Баклажани, гриби та цибуля порізати кубиками та обсмажити на олії до готовності. Наприкінці додати сіль, дрібно рубаний часник та улюблені спеції.

Після того, як все приготовлено, приступаємо до ліплення.

  • Змочуйте руки.
  • Жменька пюре викладаєте на дошку або поліетиленовий пакет, рівномірно розподіляєте у вигляді коржика.
  • Начинку викладаєте всередину і формуєте відразу руками або за допомогою пакета.
  • Зразу, що вийшла, трохи змочуєте водою і обвалюєте в сухарях.
  • Напівфабрикат обсмажуйте на сковороді та подаєте з будь-якими овочами.

Добре подавати зрази з білим пісним соусом.

Нагадаємо, раніше ми писали, з чого приготувати «правильний» соус, щоб пісне меню було не в тягар.

Також ми розповідали про пісну грибну підливу, яка врятує будь-який банальний гарнір.

Нове на сайті