Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩо можна дізнатися про своє тіло за допомогою онлайн-калькулятора?

Що можна дізнатися про своє тіло за допомогою онлайн-калькулятора?

Этот материал также доступен на русском языке
Кожна людина народжується з певним типом статури. Він незмінний протягом усього життя. Але залежно від типу статури одні люди схильніші до повноти, інші — менше, одні можуть легко скинути зайву вагу, для інших зробити це дуже складно.

Знаючи свій тип можна контролювати вагу, впливати на стан здоров’я, підбирати комплекс фізичних вправ, які призведуть до необхідного результату.

Як визначити тип фігури?

Усього існує чотири типи фігури і кожен із них має свої особливості. Допоможе визначити тип фігури калькулятор, який потрібно ввести такі дані, як обсяг бюста, талії і стегон. Калькулятор обробляє дані та видає докладну інформацію про ваш тип фігури та її особливості.

  1. Для фігури «перевернутий трикутник» характерні широкі плечі та вузькі стегна, а також плоскі сідниці та стрункі ікри. Власникам такої статури фітнес-тренери рекомендують звернути увагу на вправи, які допоможуть зміцнити м’язи нижньої частини тіла. Найкраще під час тренувань практикувати присідання, випади та бічні випади.
  2. Тип фігури «прямокутник» відрізняється звуженою талією. У той час як стегна та плечі розташовані практично на одній вертикальній лінії. Люди з таким типом фігури рідко набирають зайву вагу. Мета, яку їм потрібно досягти під час тренувань, – це моделювання форм та обсягів у певних частинах тіла. Щоб досягти потрібного результату, необхідно підібрати вправи, завдяки яким вийде опрацювати м’язи грудей, стегон та сідниць. Для цих цілей ідеально підійдуть: планка, велосипедні скручування і, звичайно, станова тяга.
  3. Для фігури «правильний трикутник» характерні широкі стегна, великі сідниці та порівняно маленька верхня частина тіла. Усі силові тренування повинні бути зведені до того, щоб скинути зайву вагу в ділянці сідниць і підтримати верхню частину тіла в тонусі. Для цього підійдуть вправи по присіданнях, а також випади стегнами і комплекс вправ для плечей.
  4. Тип статури «пісочний годинник» відрізняється явно вираженою талією та повним балансом між верхньою та нижньою частинами тіла. Така постать вважається ідеальною. З такою фігурою важливо підтримувати ідеальну вагу та підкреслювати лінії силуету. Для цього необхідно у спортзалі звернути увагу на такі вправи як комплекс присідань, розтяжка та вправи для плечей.

Вправи по типу фігури

Тип фігури Особливості Вправи
«Перевернутий трикутник» Широкі плечі, вузькі стегна, слабовиражені сідниці, сильні ікри Присідання та випади
«Прямокутник» Звужена талія, стегна і плечі розташовані по одній вертикальній лінії Станова тяга, велосипедне скручування, планка
«Правильний трикутник» Широкі стегна, великі сідниці, слабка верхня частина тіла Присідання, вправи для розвитку плечей та випади стегнами
«Пісочний годинник» Виражена лінія талії, баланс між верхньою та нижньою частинами тіла Присідання, вправи для плечей, розтяжка

Які показники можна розрахувати за допомогою калькулятора?

За допомогою онлайн-калькулятора можна дізнатися не тільки тип фігури, але й інші не менш важливі показники тіла. Наприклад, дізнатися коефіцієнт жирових відкладень, ідеальну масу тіла, кількість спалених калорій, а також отримати інформацію про те, скільки необхідно одержати організму калорій і білків.

При надлишку маси справи калькулятор ідеальної ваги допоможе зорієнтуватися до якого показника можна худнути, не переживаючи за своє здоров’я.

Дуже важливо знати співвідношення в організмі жирової та м’язової маси. Дві людини з різним типом статури можуть мати однакову вагу, але виглядати при цьому по-різному: одна здається повнішою, друга — худорлявішою. Це з тим, що у першому випадку жирова маса превалює над м’язової, тоді як у другий випадок — навпаки. Тому важливо знати, який відсоток жиру в організмі. Дізнатися про це можна за допомогою калькулятора. Виходячи з отриманої інформації, необхідно підібрати спеціальні вправи та скоригувати харчування в потрібну сторону.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні