Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачМода на пенсії: твідовий жакет - з чим і як носити жінкам...

Мода на пенсії: твідовий жакет – з чим і як носити жінкам елегантного віку?

Этот материал также доступен на русском языке
Щороку, 3 квітня, у світі відзначають День твіду. Сьогодні цей практичний матеріал знову на піку популярності. Особливо популярними є жакети із твіду.

Як і з чим їх носити у повсякденному житті жінкам елегантного віку?

Трохи історії

Колись твідовий жакет вперше одягла Коко Шанель, відтоді він у моді понад сто років.

Відомою любителькою твіду була і королева Єлизавета ІІ.

Твід – практична і фактурна вовняна тканина з невеликим ворсом і з діагональним переплетенням ниток. Матеріал відрізняється міцністю, еластичністю, приємною м’якістю, стійкістю до вицвітання і здатністю зберігати тепло. З твіду шиють костюми, пальта, куртки, штани, спідниці, жилети, головні убори.

 Як знайти «свій» жакет?

Існує безліч фасонів жакетів із твіду. Однак стилісти радять жінкам елегантного віку вибирати класичний варіант в англійському стилі: подовжений піджак злегка приталеного або прямого силуету з мінімумом деталей. Бездоганно сидітиме твідовий піджак прямого силуету без коміра, з легкою бахромою на краях у стилі «Шанель».

А ось для мініатюрних і невисоких дам ідеально підійде укорочений прямий твідовий жакет «Спенсер», що доходить до лінії талії. Будь-який фасон жакета обов’язково має бути трохи вільним, щоб застібався.

З чим носити твідовий жакет?

Величезний плюс твідового жакета в тому, що його можна носити як у повсякденному житті, так і в особливі дні, наприклад, зі штанами класичного крою і світлим верхом. Розбавити образ допоможуть аксесуари – улюблені прикраси або шийна хустка.

Один із найпростіших способів носити піджак — це одягнути його з базовими речами: зі звичайною футболкою, водолазкою або блузкою.

Модно і практично виглядає жакет з джинсами в комбінації з туфлями, мокасинами або зручними молодіжними кедами. У цьому випадку головне – не переборщити з аксесуарами, краще обійтися мінімумом.

Найвдаліший тандем – твідовий жакет зі спідницею або сукнею прямого крою.

Причому спідниця може бути як з твіду, так і з іншої тканини. Особливо жіночними виглядатимуть довгі весняні сукні з легкої повітряної тканини типу шифону. Однак у такому образі краще робити акцент на піджаку, а сукню одягнути світлих або пастельних тонів, без малюнка. Щоб фігура виглядала гармонійно, підкресліть талію вузьким ремінцем поверх жакета.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні