Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗаспокоїти біль при варикозному розширенні вен допоможе часник: як приготувати сумішно для...

Заспокоїти біль при варикозному розширенні вен допоможе часник: як приготувати сумішно для компресу

Этот материал также доступен на русском языке
Варикоз надзвичайно поширений. За даними різних авторів, тією чи іншою мірою виразності її ознаки мають до 89% жінок та до 66% чоловіків з числа жителів розвинених країн.

Найпоширеніша патологія – варикозне розширення вен, у якому судини збільшуються у розмірах, сильно згинаються, стають помітними під шкірою.

Хвороба розвивається поступово, переважно через слабкість чи пошкодження стінок кровоносних судин, і призводить до неправильного кровопостачання. Через війну кров стагнує (застоюється) у венах, утворюючи характерні розширені ділянки, звані варикозними вузлами чи венозними розширеннями.

Лікування варикозного розширення вен народними засобами є досить поширеною практикою. Щоб уникнути операційного втручання, краще розпочати профілактику захворювання при виникненні перших симптомів.

Наші читачі діляться своїм досвідом. Але якщо ви помітили у себе прояви варикозу, слід проконсультуватися з лікарем.

При варикозі стане у пригоді часник

«Про користь часнику знають усі. Деякі люди вважають його своєрідним універсальним засобом на всі випадки життя. В тому числі і при варикозі. Я належу саме до таких людей.

Вже багато років використовую часниковий компрес, щоб зменшити біль у ногах, які через зайву вагу і цукровий діабет потерпають від варикозного розширення вен.

Спочатку готую суміш із таких компонентів:

  • розчавлена головка часнику середніх розмірів,
  • свіжий апельсиновий сік (з одного-двох фруктів),
  • дві ложки оливкової олії,
  • дві ложки меду.

Виходить суміш, яку потрібно настоювати у закритому контейнері 12 годин. Після цього вона готова до використання.

Суміш необхідно втирати в уражені ділянки ніг легкими масажними рухами, не натискаючи з силою. Її можна відразу змити або залишити на ніч, закривши марлею».

Ольга Горносько, м. Одеса

Нове на сайті