П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі трави допоможуть при варикозі?

Які трави допоможуть при варикозі?

Этот материал также доступен на русском языке
Впоратися з тією чи іншою недугою допоможе кваліфікована фітотерапевтка, кандидат медичних наук Алла Борщ. У своїй практиці вона застосовує понад сто видів лікарських рослин, сама вирощує їх, готує мазі, фітоекстракти та настоянки.

Одна з найпоширеніших патологій судинної системи – варикозне розширення вен і тромбофлебіт, які найчастіше виникають через застій крові в нижніх кінцівках. Також тромбози можуть виникати у тих, хто перехворів на коронавірус і тривалий час проходив гормональну терапію.

Допомогти можуть лікарські рослини, які нормалізують роботу судин

Взяти дві частини трави лабазника в’язолистого, дві частини рути садової, дві частини собачої кропиви, дві частини шоломниці байкальської, дві частини чебрецю, три частини буркуну лікарського, одну частину квітів глоду, три частини софори японської, три частини гречки посівної, три частини каштану. Дві столові ложки збору залити 0,5 літра окропу, настояти 30-40 хвилин і процідити. Пити по 100-150 грамів тричі на день до їди. Курс лікування – не менше двох місяців.

Якщо хвороба почала прогресувати після перенесеної вірусної інфекції, то до лікування раджу додати таку рослину, як канадський десмодіум. Взяти 2 столові ложки десмодіуму на 0,5 літра окропу і настоювати годину. Вживати по 150 грамів тричі на день за 20-30 хвилин до їди протягом 2-3 місяців.

Раджу також приготувати настій трави буркуну лікарського: 1-2 столові ложки залити склянкою окропу, настояти 20-30 хвилин і вживати по 50-70 грамів тричі на день до їди.

Перед застосуванням рецептів обов’язково проконсультуйтеся з лікарем!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні