Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТочковий масаж китайських лікарів допоможе перемогти безсоння: спробуйте - і не пошкодуєте

Точковий масаж китайських лікарів допоможе перемогти безсоння: спробуйте – і не пошкодуєте

Этот материал также доступен на русском языке
Коли випробували всі засоби: спробуйте точковий масаж проти безсоння. Під час масажу руки мають бути теплими, дихання – спокійним та глибоким.

Якщо вам важко заснути, мучать нічні кошмари або після пробудження ви відчуваєте втому, спробуйте точковий масаж, який використовували в давнину китайські лікарі. Для цього достатньо виділити лише 10-15 хвилин перед сном.

Як масаж позбавить безсоння

Під час масажу руки мають бути теплими (потріть їх одна про одну), дихання – спокійним та глибоким.

Точка шень-мень, у перекладі з китайської «брама духу», впливає на серцево-судинну систему. Масаж точки допомагає зняти стрес. Точка розташована на обох руках із внутрішнього боку зап’ястя – проведіть уявну лінію від мізинця до зап’ястя і знайдіть природне поглиблення. Великим пальцем протилежної руки масажуйте точку круговими рухами протягом 1 хвилини. Спочатку за годинниковою стрілкою, потім – проти. Повторіть для другої руки. Так само масажуйте й інші точки.

Точка ней-гуань, або «внутрішні ворота» – основна у боротьбі з поганим сном. Вважається, що вона розслаблює розум і заспокоює дух. Вона розташована на відстані трьох пальців від зап’ястя.

Точка ань-мянь, або «спокійний сон», використовується як допоміжна точка. Вона розташована на основі черепа за вухом. Знайдіть тут найболючішу ділянку, це і буде шукана точка.

Точка ші-мянь, або «безсоння», розташована на нозі, де перетинаються серединна лінія підошви і лінія, що з’єднує зовнішні кісточки, трохи вище за центр п’яти. Масаж потрібно робити у найболючішому місці. До речі, стимулювання точки ші-мянь усуне також невралгію п’яти.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні