П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк не зіпсувати дорогу антипригарну сковороду

Як не зіпсувати дорогу антипригарну сковороду

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто стикається з тим, що відразу після покупки антипригарна сковорода добре смажить, а згодом продукти починають прилипати до неї та пригоряти.   

Це означає, що антипригарне покриття стало непридатним. Скористайтеся цими рекомендаціями, щоб захистити антипригарний шар.

Раніше ми розповідали, навіщо досвідчені господині посипають сковороду сіллю перед смаженням.

  1.  Антипригарну сковороду не можна розігрівати без жиру. Налийте олію на холодну сковороду, тільки після цього ставте її на вогонь. А продукти кладіть у вже розігріту олію.
  2.  Уникайте різких температурних перепадів під час миття сковороди. Не слід ставити гарячу сковороду під холодну воду. Краще дайте їй повністю охолонути, а потім промийте теплою водою.
  3.  Мийте сковороду м’якими губками із застосуванням рідких миючих засобів. Не можна використовувати металеві скребки та жорсткі мочалки.
  4.  При приготуванні використовуйте тільки силіконові та дерев’яні лопатки і ложки.
  5.  Не залишайте приготовлену їжу в сковороді і тим більше не зберігайте страви в холодильнику. Низька температура псує антипригарне покриття.
  6.  Не кладіть на розпечену сковороду надто холодні або заморожені продукти.
  7.  Не кладіть у сковороду надмірно вологі продукти. Перед приготуванням просушіть їх паперовим рушником. Інакше їжа тушкуватиметься, а не смажитиметься. До того ж вода на розпеченій олії знижує антипригарні властивості.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні