Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк правильно пити мучницю при проблемах в урології?

Як правильно пити мучницю при проблемах в урології?

Этот материал также доступен на русском языке
Цілющі властивості мучниці знаходяться у всіх частинах рослин (листя, ягоди, квіти), які зберігаються майже повністю навіть у сушеному вигляді.

Толокнянка – вічнозелений чагарник, який у народі називають ведмеже вушко, з довгими, добре розгалуженими пагонами, що стелиться по землі, який дуже нагадує брусницю. У травні-червні на кінцях гілок мучниці з’являються схожі на білі латаття з рожевим обідком квітки.

Цілющі властивості знаходяться у всіх частинах рослин (листя, ягоди, квіти), які зберігаються майже повністю навіть у сушеному вигляді.

Користь мучниці при захворюваннях нирок і сечовивідної системи велика – вона відмінно виводить з організму токсини, тому є постійним компонентом сечогінного чаю. Її застосовують при циститах, уретритах.

Допомагає ведмеже вушко і при нефритах, засміченості сечового міхура, матковій та нирковій кровотечах, білях та венеричних захворюваннях.

Відома користь мучниці при неврозах, а також вона має відновлюючий ефект при порушенні обміну речовин. Антисептичні можливості ведмежого вушка з успіхом використовують при лікуванні гнійних ран, діатезі.

Листя мучниці високо цінуються урологами. Лікувальні властивості настою листя активно застосовуються в урології – при лікуванні циститів, уретритів та інших інфекційно-запальних захворювань сечовивідної системи.

Як правильно пити мучницю

При прийомі великих доз препаратів мучниці (ведмеже вушко) можуть спостерігатися загострення запальних процесів у сечовивідній системі та розвиток ниркових симптомів внаслідок тривалого подразнення ниркових канальців. Можливими є нудота, пронос, блювання.

Щоб уникнути побічної дії при тривалому прийомі мучниці, її доцільно призначати в комплексі з іншими рослинами, що мають протизапальні та діуретичні властивості, у вигляді зборів та чаїв.

З книги «Божа аптека»

Нове на сайті