Статті

Балуємо рідних, святкуємо Масляну: дріжджові млинці, що тануть у роті, затьмарять решту частування

Дріжджові млинці

На Масляну, і не тільки, приготуйте ці м’які, ажурні і дріжджові млинці, що буквально тануть у роті.

Інгредієнти

3 склянки борошна, 3 яйця, 3 столові ложки цукру, 600 мл молока, 5 г сухих дріжджів або 15 г свіжих, 1/2 чайної ложки солі, 3 столові ложки олії.

Приготування

  • Спочатку приготуємо опару. Для цього нагріваємо молоко до температури 40 градусів, не вище, висипаємо в молоко сухі або кришимо свіжі пресовані дріжджі.
  • Додаємо 1 столову ложку борошна з доброю гіркою і 1 столову ложку цукру. Сіль у опару не додаємо.
  • Опару ставимо у тепле місце на 20-30 хвилин.
  • Додаємо до опари збиті яйця (яйця заздалегідь дістаємо з холодильника).
  • Додаємо сіль, борошно та цукор. Добре все перемішував вінчиком. Має вийти досить рідке тісто без грудочок.
  • Каструлю з тістом накриваємо рушником і знову ставимо в тепле місце. Зазвичай вистачає години, щоб об’єм тесту збільшився у 3–4 рази.
  • Перед тим як пекти млинці, розмішуємо тісто, щоб випустити вуглекислий газ, що накопичився.
  • Наливаємо в тісто олію.
  • Сковороду змащуємо або салом, або олією. Зручно взяти половинку сирої картоплі, наколоти її на виделку, вмочувати в олію і змащувати сковорідку цим нехитрим пристроєм.
  • Млинці випікаємо з двох боків на середньому вогні, кожен млинець змащуємо вершковим маслом.
  • Обов’язково перший млинець пробуємо на смак. Якщо потрібно, додаємо цукор.
  • Також коригуємо тісто за щільністю. Якщо тісто щільнувате і погано розтікається по сковороді, то можна додати трохи теплої води. Тільки не перестарайтеся, тому що в занадто рідке тісто доведеться додавати борошно, і без грудочок не обійдеться.
  • Подаємо зі сметаною, з медом, зі згущеним молоком або варенням, а можна зробити млинці з сиром або м’ясною начинкою. Вони завжди смачні і гарячими, і холодними.

Новое на сайте

  • Статті

Якщо ви запідозрили інтернет-шахрайство: як подати заяву до кіберполіції

Інтернет-шахраї не дрімають: крадуть гроші з карток та видають себе за банківських працівників.

06/07/2025 15:56
  • Статті

SOS після сонця: 3 прості маски для спасіння шкіри

Сонце – радість, але й стрес для шкіри Навіть коротке перебування на сонці може залишити…

06/07/2025 14:27
  • Новини

Парламент продовжить воєнний стан і мобілізацію до листопада: шістнадцяте рішення поспіль

На найближчому пленарному тижні Верховна Рада України розгляне питання про продовження воєнного стану та загальну…

06/07/2025 13:36
  • Новини

Кислий сир – не вирок: ідеальна запіканка з «проблемного» продукту

Кислий сир – не привід викидати продукт. За допомогою простого трюку та доступних інгредієнтів можна…

06/07/2025 11:58
  • Новини

Пенсії як привілеї: чому кожен п’ятий українець отримує особливі виплати

В Україні майже кожен п'ятий пенсіонер отримує виплати за спеціальним законодавством. Але вже незабаром система…

06/07/2025 10:59
  • Новини

Новий урожай українських кавунів вже у продажу: чому дорого і що буде далі

Українські фермери розпочали збір кавунів, але поки що врожай продають за підвищеною ціною. Чому кавуни…

06/07/2025 09:54