Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩо допоможе покращити апетит?

Що допоможе покращити апетит?

Этот материал также доступен на русском языке
Поганий апетит може бути і у дорослих, і дітей. Причини, з яких потрібно підвищити апетит у дорослих, можуть бути різними.

Наприклад, це необхідність набрати вагу за медичними показаннями. Або це можуть бути наслідки шлунково-кишкових захворювань, такі як гастрит, інфекція, захворювання печінки, а також депресія чи стрес. Апетит також може знизитися через ліки та шкідливі звички. То як же підвищити апетит дорослого?

Які лікувальні трави допоможуть покращити апетит?

Відвар кореневищ лепехи болотної

Чайну ложку подрібненого кореневища залити 2-3 склянками гарячої води, кип’ятити 15 хвилин у закритому посуді. Пити по 1/2 склянки 3 рази на день перед їдою, злегка підсолодивши. Застосовується як гіркота для збудження апетиту при шлунково-кишкових захворюваннях.

Настій трави полину гіркого

Чайну ложку подрібненої сухої трави залити склянкою окропу, настояти 30 хвилин. Пити по столовій ложці 3 рази на день за 15-20 хвилин до їди.

Настій плодів анісу звичайного

Чайну ложку подрібнених плодів залити склянкою окропу, настояти, остудити і пити по 1/2 склянки за 30 хвилин до їди.

Настій трави меліси лікарської

8 чайних ложок сухої подрібненої трави залити 2 склянками гарячої води, настояти 4 години. Пити по 1/2 склянки 4 рази на день до їди.

Сік селери пахучої

1-2 чайні ложки соку приймати за 30 хвилин до їди 2 рази на день. Можна використовувати також настій свіжого коріння.

Відвар пастернаку посівного

Столову ложку сухої трави (або чайну ложку подрібненого коріння) кип’ятити 10 хвилин у 2-х склянках води. Пити по 1/4 склянки 3 рази на день за 20 хвилин до їди протягом тижня, потім по 3/4 склянки ще тиждень.

З книги «Домашній лікарський порадник»

Якщо зник апетит у літньої людини, потрібна особлива увага. Зрозуміти з першого разу, чому ж зник апетит у людини похилого віку, неможливо. Іноді це вередливість, інколи ж — ознака хвороби. Якщо проблеми з харчуванням продовжуються тривалий час, обов’язково слід звернутися за допомогою до лікаря. Саме він на підставі опитування та аналізів зможе визначити причину, чому ж літній чоловік перестав харчуватися нормально.

Нове на сайті