П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДозвілляЯкими бувають картини за номерами

Якими бувають картини за номерами

Этот материал также доступен на русском языке
Для тих, хто хоче малювати, але ще не розвинув свого таланту, були придумані картини за номерами. Це свого роду забарвлення, але в кожному контурі стоїть цифра, що відповідає певному кольору.

Складність картин може відрізнятися. Найпростіші зможуть намалювати і діти, а ось картини за номерами 5 рівень складності під силу справжнім професіоналам.

Види картин за номерами

Основою картини може бути картон, полотно або дерев’яне панно. Перший варіант найкраще підходить для новачків – річ у тому, що на картон рівно лягають фарби. Для полотна потрібно більше шарів, але після закінчення роботи чекатиме картина, як у справжнього художника. Коли малювати на картоні чи полотні вже не цікаво, можна спробувати свої сили на дереві. Для створення картини потрібно наносити кілька шарів фарби, щоб перекрити структуру природного матеріалу. Крім цього, потрібно приділити увагу стикам панелей, щоб вони також не виділялися.

Часто картини за номерами вибирають як подарунок дружинам. Але, якщо ви не впевнені, що такий сюрприз порадує близьку людину, то є ще кілька пропозицій, яким може бути презент на https://orner.com.ua/category/ podarunok-druzhini.

З чого складається набір

Картини за номерами продаються в наборі, де є все необхідне для створення шедевра. Тобто там є основа, фарби, пензлики, інструкція, а також може бути контрольний лист, на якому нанесені ті ж контури та номери. Він потрібний, щоб мати можливість порівнювати цифри.

Крім цього різні виробники можуть в комплект додавати кріплення для картини, лак та інші корисні пристрої та матеріали.

Фарби для картин за номерами

У наборах можна зустріти глянсові та матові фарби, але вони на акриловій основі. Справа в тому, що з таким матеріалом комфортно працювати, адже він добре лягає на будь-які поверхні. До того ж, акрилові фарби швидко сохнуть, і їх не потрібно покривати лаком для закріплення. Це не токсичний матеріал, практично не має запаху, тому до роботи з ним допускаються навіть маленькі діти.

Зазвичай у комплекті йдуть фарби у невеликих баночках. Це дуже зручно, адже дозволяє відразу ж розпочати роботу. Оскільки акрил швидко сохне, то великих ємностях його тримати недоцільно. Але навіть маленькі баночки довго відкритими тримати не можна.

Але є й ті виробники, які пакують фарби в тюбики. З одного боку, це продовжує термін зберігання фарби, але з іншого – ускладнюється процес. Щоб почати малювати, потрібно буде щоразу вичавлювати фарбу у спеціальну ємність.

Ще один варіант постачання фарби – у пакеті. На фабриці їх герметично запаюють, тому зберігаються довго. У баночки вони переливаються лише безпосередньо перед роботою.

Зазвичай, у наборі вже є всі кольори, які знадобляться для роботи. Однак, якщо картина передбачає багато відтінків, доведеться змішувати різні фарби, щоб отримати необхідний тон. У такому випадку додається докладна інструкція, у яких пропорціях змішувати кольори.

Вибір картини

При виборі набору слід звертати увагу на багато моментів. Основними буде сюжет картини та рівень складності. При виборі онлайн не зайвим буде вивчити відгуки тих, хто вже встиг купити товар. Думку можна побудувати лише за достатньої кількості повідомлень (від трьох).

Що стосується сюжету, то це може бути все, що завгодно, наприклад, репродукція шедевра улюбленого художника. Складність полягає у розмірах фрагментів, чим вони більші, тим легше буде працювати. Зате вийде найкраща деталізація, професійніший малюнок.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні