Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧи вмієте ви вимочувати оселедець: як позбутися надлишкової солі

Чи вмієте ви вимочувати оселедець: як позбутися надлишкової солі

Этот материал также доступен на русском языке
На жаль, не завжди вдається купити оселедець бажаного посолу - часто куплений оселедець виявляється пересоленим. Деколи можна перестаратися і при домашньому засолюванні риби.

Якщо надлишок не можна компенсувати в салаті навіть несолоними овочами, доведеться вимочувати рибку.

Як підготувати рибу до вимочування

По-перше, потрібно випатрати рибу, обов’язково видаливши голову, плавці і шкірку.

По-друге, потрібно нарізати рибу на шматочки, в ідеалі зробити філе, а потім промити у холодній воді.

Два способи вимочування оселедця

Чорний чай

Якщо ви купили жирну тушку з ніжною м’якоттю, її можна вимочити у свіжозвареному чорному чаї. Він надасть рибі щільності завдяки дубильним речовинам, а також видалить зайву сіль.

  • Приготуйте міцний настій чаю, охолодіть і покладіть в нього попередньо випотрошений оселедець, молоки або ікру.
  • Чай можна злегка підсолодити, тоді смак риби стане кращим.

Вода

Занадто пересолений оселедець, крім того, ще й із сухуватою м’якоттю, вимочуйте у воді, міняючи її кожні 3 години. Залежно від кількості солі на це може піти до двох діб.

Нове на сайті