Крученики з грибами
В українській кухні давно славляться ситні та смачні страви з м’яса. Однією з таких страв є крученики: щоб приготувати крученики, потрібно загорнути начинку в м’ясну смужку. А начинка може бути будь-якою: гриби, чорнослив, сир, морквина.
Інгредієнти
М’ясо для відбивних – 600-700 г, печериці – 500 г, цибуля – 1 шт., твердий сир – 60 г, часник – 3-4 зубчики, сметана – 150 г, борошно – 1 чайна ложка, масло вершкове – 20 г, олія – 2-3 столові ложки, сіль, перець і зелень – за смаком.
Як готувати
- 
М’ясо нарізати товщиною не більше 1,5 см, відбити з обох боків і приправити сіллю та перцем. 
- 
Цибулю та печериці дрібно нарізати і обсмажити на сковороді у вершковому маслі до повного випаровування рідини. 
- 
Готові овочі щедро посипати подрібненим часником і зеленню і залишити остигати. 
- 
Натертий сир змішати з остиглими грибами, посолити і поперчити і на кожен шматок битка викласти начинку. 
- 
Загорнути м’ясо рулетиком і скріпити зубочисткою або ниткою, щоб крученик тримав форму під час смаження. 
- 
Крученики смажити до рум’яної скоринки, а потім протушкувати їх 30 хвилин, додавши воду або бульйон. 
- 
За 10 хвилин до готовності змішати борошно та сметану і додати в бульйон і тушкувати ще кілька хвилин. 
Подавати крученики з гарніром та сметанним соусом.
 
							 
											







