П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДозвілляКоли повернеться Прем’єр-ліга України: розклад перших весняних матчів

Коли повернеться Прем’єр-ліга України: розклад перших весняних матчів

Этот материал также доступен на русском языке
Зимова пауза в українському футболі поступово добігає кінця. Клуби ще проводять тренувальні збори, але вже готуються відновити змагання.

У поточному сезоні Прем’єр-ліга України призначила перші тури весняної частини змагань на кінець лютого. Матчі 18-го туру відбудуться в такі дати:

  • ЛНЗ — Кривбас: 23 лютого, 15:30;
  • Дніпро-1 — Минай: 25 лютого, 13:00;
  • Верес — Колос: 25 лютого, 13:00;
  • Металіст-1925 — Динамо: 25 лютого, 15:30;
  • Рух — Полісся: 25 лютого, 18:00;
  • Зоря — Ворскла: 26 лютого, 13:00;
  • Оболонь — Чорноморець: 26 лютого, 15:30;
  • Олександрія — Шахтар: 26 лютого, 18:00.

Наступний тур Прем’єр-ліги України заплановано на початок березня. Базовий день проведення матчів — 2 число, але поки що офіційного розкладу з точними датами та часом зустрічей ще немає. Також відсутня інформація щодо перенесених поєдинків осінньої частини.

Перенесені ігри: хто має матчі в запасі

Лише 6 команд УПЛ змогли провести восени всі заплановані 17 турів. Інші ж мають ігри в запасі, які було перенесено через єврокубки, повітряні тривоги та несприятливі погодні умови. Рекордсменами за кількістю відкладених зустрічей є «Динамо» та «Зоря», які мають в запасі по 3 ігри. У «Шахтаря» та «Минаю» таких матчів по 2. «Чорноморець», «Колос», ЛНЗ, «Олександрія», «Оболонь» та «Верес» мають по одному перенесеному матчу.

Через щільність календаря ще немає інформації, коли саме відбудуться відкладені ігри. Знаходити «вікна» під них доведеться вже по ходу весняної частини змагань, враховуючи участь чи неучасть клубів у Кубку та інші обставини. Базовою датою проведення півфіналів КУ є 3 квітня. На цій стадії «Шахтар» зіграє проти «Чорноморця», а «Полісся» — проти «Ворскли». Отже, відкладені матчі УПЛ за участю «гірників» та «моряків» призначити на цю дату не вийде, а от для інших це вдала дата.

Турнірна таблиця чемпіонату України: головні фаворити

Наявність перенесених матчів ускладнює формування прогнозів щодо чемпіонської боротьби у весняній частині УПЛ. Коли команди йшли на зимову перерву, турнірна таблиця чемпіонату України мала такий вигляд:

  1. Кривбас (34 очки, 17 ігор).
  2. Дніпро-1 (34, 17).
  3. Полісся (32, 17).
  4. Шахтар (31, 15).
  5. Динамо (28, 14).
  6. Рух (26, 17).
  7. Ворскла (23, 17).

Ні «Шахтар», ні «Динамо» не змогли закінчити рік у трійці лідерів, але це викликано перенесенням матчів. Адже наявного запасу ігор обом командам достатньо для того, щоб потенційно очолити турнірну таблицю чемпіонату України. Якби «гірники» виграли усі відкладені поєдинки, то мали б зараз 37 залікових пунктів. Стільки ж очок може набрати й «Динамо» у випадку трьох перемог. Тому очікувати повторення тогорічної ситуації, коли кияни фінішували поза топ-3, а донеччани могли поступитися титулом дніпрянам, у поточному сезоні навряд чи варто. Боротьба точно буде запеклою, але дуже вірогідно, що один з грандів («Шахтар» чи «Динамо») виграє УПЛ, а інший завершить змагання другим.

Автор: Сергій Циба (sport.ua)


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні