Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаПільгиЯк і на що можна витрачати грошову допомогу, яку громадяни отримують від...

Як і на що можна витрачати грошову допомогу, яку громадяни отримують від місцевих рад чи держави

Этот материал также доступен на русском языке
Пенсіонерам з обмеженими можливостями надається допомога від держави або місцевих рад.

Редакція отримує листи, в яких ви, наші читачі, просите поради, розповідаєте про проблеми, пропонуєте нові теми або дякуйте нам за публікації.

Ось один із таких листів. Електронний лист надійшов від читачки С.Ф. Данчук, яка має інвалідність І групи.

Вона пише, що в неї вийшло з ладу опалювальне обладнання. Вона написала заяву на ім’я мера, але їй відповіли, що вона не відзвітувала за гроші, видані їй у 2019 році на купівлю газової плити. Читачка пише, що не знала про це і на ці гроші купила необхідну їй пральну машину.

2019 року ви отримали допомогу від місцевої ради на певних умовах – на ремонт газової плити. Ви повинні були купити саме те, на що вам видали гроші, і відзвітувати перед місцевою радою про вашу покупку – адже на це було виділено бюджетні кошти.

Тепер ви повинні взяти документи, що стосуються ваших покупок, і звернутися до місцевої ради, щоб вирішити ваше питання. Придбання пральної машини – це ваша особиста покупка, на яку не було передбачено коштів як допомогу від місцевої ради.

Що стосується ремонту газового котла, що вийшов з ладу, то ви можете звернутися із заявою до органів газового господарства. Можливо, його відремонтують на пільгових умовах, якщо ви надасте необхідні довідки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні