Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк не помилитись при виборі свіжої зелені: на що потрібно звернути увагу

Як не помилитись при виборі свіжої зелені: на що потрібно звернути увагу

Этот материал также доступен на русском языке
Навіть узимку хочеться урізноманітнити смак улюбленої страви свіжою зеленню. Вона не лише надає аромату, а й наповнює наш організм вітамінами.

Однак у супермаркетах і на базарах не завжди правильно її зберігають, тому вона може втратити свої корисні властивості. На що звертати увагу при покупці зелені?

Раніше ми розповідали, як повернути зелені свіжість і як її зберігати, щоб вона не в’янула – маленькі секрети.

Зелена цибуля

Пір’я зеленої цибулі мають бути яскраво вираженими, що вказує на соковитість та якість зелені. Якщо на пір’ї з’явилися сухі кінчики, це означає, що цибуля втрачає вологу. Жовті плями свідчать про ураження бактеріями або шкідливими мікроорганізмами.

Петрушка

Якщо петрушка не пахне або її запах неприємний, купувати її не можна. Відсутність запаху – ознака того, що рослину вирощували в хімічних умовах, а ось неприємний запах говорить про те, що петрушку потрібно взагалі утилізувати. Вона може завдати шкоди здоров’ю.

Кріп

Купуйте тільки той кріп, листя якого не втратило насичений зелений відтінок, залишається пружним і без слідів в’янення.

Щавель

Рекомендується вибирати щавель насиченого зеленого кольору з яскраво-зеленим листям. Воно має бути невеликим та пружним, з рівномірним забарвленням. Щавель не повинен мати сторонніх запахів. Якщо відчувається запах цвілі або вогкості, то такий щавель для споживання не годиться. Листя в жодному разі не має бути вологим.

Кінза і базилік

Вибрати свіжу кінзу не важко: досить переконатися, що пучок не в’ялий і не підгнилий. Базилік вибирають так само, однак колір листя у нього може бути зеленим, фіолетовим, коричневим та синім. Одні сорти базиліка смаком та ароматом нагадують лимон, інші – корицю, треті – чай, але у всіх смак завжди насичений.

Шпинат і листя салату

Листя зелені має бути соковитого зеленого кольору, а колір — дуже яскравим. Це свідчить про те, що вона потрапила на прилавок прямо від виробника, а не довго лежала на складі. До того ж соковитий колір зелені говорить про великий вміст вітаміну С.

Листя шпинату і салату мають трохи хрумтіти. Якщо при стисканні почуєте легкий хрускіт і тріск – продукт свіжий і був зібраний з грядки не пізніше 12 годин тому. Листя має бути без плям і цілим, тоді ви можете бути впевнені, що воно не оброблене хімічними препаратами проти шкідників.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні