Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк повернути зелені свіжість і як її зберігати, щоб вона не в'янула...

Як повернути зелені свіжість і як її зберігати, щоб вона не в’янула – маленькі секрети

Этот материал также доступен на русском языке
Кріп, петрушка, шпинат, базилік, кінза - далеко не весь список надзвичайно корисних листових овочів. Як зберігати зелень, щоб вона незабаром не зав'яла, знають далеко не всі.

Щоб сповна використовувати джерело вітамінів і мінералів, потрібно знати про тонкощі заощадження щавлю, крес-салату, естрагону та ін.

  1. Зів’ялий кріп, петрушку, а також кінзу, руколу і селеру можна покласти на нетривалий час у воду з оцтом. А листя салату добре потримати у трохи підігрітій воді.
  2. Для зберігання петрушки та кропу в холодильнику спробуйте такий спосіб.
  • Зелень перед зберіганням складіть у пластиковий контейнер і залийте холодною водою так, щоб все листя було під водою.
  • Закрийте контейнер кришкою і помістіть у холодильник на 5-7 годин.
  • Вилийте з контейнера воду, вийміть зелень, струсіть залишки води.
  • Потім знову покладіть у порожній контейнер, закрийте кришкою і поставте у холодильник.

Так кріп і петрушка будуть свіжими приблизно два тижні.

Попередня стаття
Наступна стаття

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні