Наша національна кухня багата і різноманітна. І є багато українських страв, рецепти яких незаслужено забуті. Пропонуємо вам приготувати деякі з них. Вони вам напевно сподобаються і урізноманітнять не лише повсякденний, а й святковий стіл.
Страва є запіканку з риби. В її основі традиційно були тарань або чабака. А ось на святковий стіл готувалася шарпанина зі шляхетного судака.
Назва згадується навіть на сторінках поеми Котляревського “Енеїда” як одне з кращих ласощів на столі царя Латина.
Судак – 1 кілограм, борошно – 1 склянка, рослинна олія – 2,5 столової ложки, цибуля – 2 штуки, морква і корінь петрушки – по 0,5 штуки, рибний бульйон – 0,5 склянки, гіркий і запашний перець, лавровий лист, сіль.
Раніше ми розповідали, які страви були в раціоні запорізьких козаків.
Хочете порадувати себе ароматною випічкою, але без яєць та молока? Пісна галета з фруктами та…
На тлі війни і навантаження на медсистему, що триває, уряд посилює підтримку лікарів і запускає…
Навіть за 20 років офіційного стажу можна претендувати на пенсію, але її розмір та вік…
Якщо ваша близька зникла, діяти потрібно швидко і правильно. Подати запит до Реєстру можна онлайн…
Багато українських пенсіонерів очікують, що після досягнення 65-річного віку їхня пенсія зросте автоматично. Проте на…
Волоські горіхи можуть втратити смак і аромат, якщо збирати їх неправильно або поспішати зі зберіганням.…