Наша національна кухня багата і різноманітна. І є багато українських страв, рецепти яких незаслужено забуті. Пропонуємо вам приготувати деякі з них. Вони вам напевно сподобаються і урізноманітнять не лише повсякденний, а й святковий стіл.
Страва є запіканку з риби. В її основі традиційно були тарань або чабака. А ось на святковий стіл готувалася шарпанина зі шляхетного судака.
Назва згадується навіть на сторінках поеми Котляревського “Енеїда” як одне з кращих ласощів на столі царя Латина.
Судак – 1 кілограм, борошно – 1 склянка, рослинна олія – 2,5 столової ложки, цибуля – 2 штуки, морква і корінь петрушки – по 0,5 штуки, рибний бульйон – 0,5 склянки, гіркий і запашний перець, лавровий лист, сіль.
Раніше ми розповідали, які страви були в раціоні запорізьких козаків.
Теплиця – це відмінний спосіб вирощування рослин, який дозволяє продовжити вегетаційний період і захистити рослини…
Річкова риба посідає важливе місце у раціоні українців. Найперша її перевага в доступності у свіжому…
Орхідеї - улюблені рослини багатьох, але не всі квітникарі знають, чи можна обприскувати орхідеї, чи…
22 листопада на території України очікується сніг, вітер, місцями дощі. На сході та півдні без…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
В останній місяць осені розпочинається Різдвяний піст. За новоюліанським календарем він триває з 15 листопада…