Статті

Як не помилитись при виборі свіжої зелені: на що потрібно звернути увагу

Однак у супермаркетах і на базарах не завжди правильно її зберігають, тому вона може втратити свої корисні властивості. На що звертати увагу при покупці зелені?

Раніше ми розповідали, як повернути зелені свіжість і як її зберігати, щоб вона не в’янула – маленькі секрети.

Зелена цибуля

Пір’я зеленої цибулі мають бути яскраво вираженими, що вказує на соковитість та якість зелені. Якщо на пір’ї з’явилися сухі кінчики, це означає, що цибуля втрачає вологу. Жовті плями свідчать про ураження бактеріями або шкідливими мікроорганізмами.

Петрушка

Якщо петрушка не пахне або її запах неприємний, купувати її не можна. Відсутність запаху – ознака того, що рослину вирощували в хімічних умовах, а ось неприємний запах говорить про те, що петрушку потрібно взагалі утилізувати. Вона може завдати шкоди здоров’ю.

Кріп

Купуйте тільки той кріп, листя якого не втратило насичений зелений відтінок, залишається пружним і без слідів в’янення.

Щавель

Рекомендується вибирати щавель насиченого зеленого кольору з яскраво-зеленим листям. Воно має бути невеликим та пружним, з рівномірним забарвленням. Щавель не повинен мати сторонніх запахів. Якщо відчувається запах цвілі або вогкості, то такий щавель для споживання не годиться. Листя в жодному разі не має бути вологим.

Кінза і базилік

Вибрати свіжу кінзу не важко: досить переконатися, що пучок не в’ялий і не підгнилий. Базилік вибирають так само, однак колір листя у нього може бути зеленим, фіолетовим, коричневим та синім. Одні сорти базиліка смаком та ароматом нагадують лимон, інші – корицю, треті – чай, але у всіх смак завжди насичений.

Шпинат і листя салату

Листя зелені має бути соковитого зеленого кольору, а колір — дуже яскравим. Це свідчить про те, що вона потрапила на прилавок прямо від виробника, а не довго лежала на складі. До того ж соковитий колір зелені говорить про великий вміст вітаміну С.

Листя шпинату і салату мають трохи хрумтіти. Якщо при стисканні почуєте легкий хрускіт і тріск – продукт свіжий і був зібраний з грядки не пізніше 12 годин тому. Листя має бути без плям і цілим, тоді ви можете бути впевнені, що воно не оброблене хімічними препаратами проти шкідників.

Метки: зелень покупка споживач

Новое на сайте

  • Гроші

Відкрито реєстрацію на отримання двох видів фінансової допомоги – як подати заявку

Триває підтримка українців у важкий воєнний час. Допомога надається у формі грошових виплат. Розповідаємо в…

18/05/2024 08:35
  • Новини

Пенсіонерам почали повертати гроші: Пенсійний фонд визнав помилку (відео)

Несподівана історія – Пенсійний фонд визнав свою помилку і почав повертати гроші пенсіонерам і робити…

18/05/2024 07:29
  • Новини

Свята та народні прикмети 18 травня – чому цього дня обов’язково печуть вівсяне печиво

18 травня в Україні відзначають День науки. Православні вшановують пам'ять мученика Феодота Анкірського і семи…

18/05/2024 06:27
  • Новини

Весь секрет у тісті: оладки вийдуть пишні та високі – ось як готують їх досвідчені господині

Оладки - це улюблена страва для сніданку, але не у всіх господинь виходить приготувати пишні…

18/05/2024 05:31
  • Новини

Ніколи не засипайте цей порошок у пральну машину – дуже пошкодуєте

Багато господинь віддають перевагу при пранні у пральній машині порошкам. Але саме порошок може спричинити…

17/05/2024 23:51
  • Статті

Максимальний захист: роль адвоката ТЦК у співпраці з Адвокатським об’єднанням “Actum”

В умовах підвищеної напруженості та воєнного стану важливість юридичного захисту для військовозобов'язаних стає ключовим аспектом.…

17/05/2024 23:44