Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк позбутися сверблячки шкіри

Як позбутися сверблячки шкіри

Этот материал также доступен на русском языке
Коли свербить шкіра - це неприємне і дратівливе відчуття. Найчастіше причина цього явища ховається у сухості шкіри. Особливо часто страждають люди похилого віку, оскільки з віком шкіра стає більш сухою.

Раніше ми розповідали, як боротися із сухістю шкіри взимку.

Причин, що викликають сверблячка, може бути безліч. І якщо ви за допомогою лікаря встановите джерело дратівливого стану, тоді можна скористатися рекомендаціями травників та полегшити або взагалі зняти неприємні симптоми.

Як позбутися сверблячки шкіри?

Принесуть полегшення трав’яні настої із лікарських рослин.

Настій материнки

Чинить заспокійливу дію. 1 столову ложку подрібненої трави материнки звичайної заварити 200 мл окропу. Настояти, укутавши, до охолодження і процідити. Приймати по 70 мл 3 рази на день за 30 хвилин перед їжею

Настій вероніки

2 столові ложки подрібненої трави вероніки лікарської заварити в термосі 400 мл окропу. Настояти ніч, а вранці процідити. Приймати по 100 мл 4 рази на день від свербіння при цукровому діабеті.

Настій кукурудзяних приймочок

2 столові ложки подрібнених кукурудзяних приймочок заварити 200 мл окропу, настояти 30 хвилин і процідити. Приймати по 1 столовій ложці 6-7 разів на день протягом доби (через кожні 3 години) при свербінні шкіри.

Настій м’яти

3 столові ложки подрібненого листя м’яти перцевої заварити 500 мл окропу, настояти в термосі добу, процідити. Використовувати зовнішньо у вигляді примочок та обмивань.

Відвар берези

Використовувати для протирання шкіри при свербінні. 1 столову ложку березових подрібнених бруньок залити 200 мл окропу і кип’ятити 15-20 хвилин, настояти до охолодження і процідити. Можна заварювати бруньки як чай і настоятти 2-3 години, потім процідити.

З книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні