Статті

Що їли запорізькі козаки: потапці – страва, яка захищала козаків від авітамінозу та цинги

 Їхня їжа була простою і смачною, з десертами та напоями. Пропонуємо вам рецепти страв, які готували запорізькі козаки.

Потапці

Потапцями козаки називали розмочені житні сухарики з олією, цибулею, часником і сіллю. Ця страва у походах захищала козаків від авітамінозу, оскільки містить багато вітамінів та жирів.

Інгредієнти

  • Житній хліб – 3 шматочки,
  • сало солоне – 100 грамів,
  • часник – 3 зубчики,
  • зелень.

Приготування

  • Шматочки сала обсмажити на сковороді з обох боків.
  • На жирі, що витопився, обсмажити житній хліб.
  • Потім укласти на хліб шматочки сала, посипати подрібненим часником та зеленню.

Новое на сайте

  • Новини

Погода на вихідні 5-6 липня: чи варто витягувати парасолі

Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.

04/07/2025 23:36
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 4 липня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

04/07/2025 23:05
  • Новини

Кабачки збиратимете відрами: ефективні способи догляду від експерта

Щоб отримати щедрий урожай кабачків, важливо знати, коли поливати рослини, чим їх підживлювати та як…

04/07/2025 22:35
  • Новини

Набагато смачніша й корисніша за магазинну: готуємо домашню «Фанту»

Без барвників і консервантів – лише натуральні інгредієнти та яскравий смак. Готуємо улюблений напій в…

04/07/2025 21:55
  • Новини

Паспорти-книжечки втратять чинність: власникам зробили важливе попередження

У міграційній службі нагадали про важливу вимогу для власників документів старого зразка. Про що потрібно…

04/07/2025 21:19
  • Новини

В Україні змінили правила отримання інвалідності – подробиці

Уряд ухвалив нові рішення щодо надання статусу інвалідності. Розповідаємо, хто зможе скористатися змінам.

04/07/2025 20:11