Статті

Що їли запорізькі козаки: потапці – страва, яка захищала козаків від авітамінозу та цинги

 Їхня їжа була простою і смачною, з десертами та напоями. Пропонуємо вам рецепти страв, які готували запорізькі козаки.

Потапці

Потапцями козаки називали розмочені житні сухарики з олією, цибулею, часником і сіллю. Ця страва у походах захищала козаків від авітамінозу, оскільки містить багато вітамінів та жирів.

Інгредієнти

  • Житній хліб – 3 шматочки,
  • сало солоне – 100 грамів,
  • часник – 3 зубчики,
  • зелень.

Приготування

  • Шматочки сала обсмажити на сковороді з обох боків.
  • На жирі, що витопився, обсмажити житній хліб.
  • Потім укласти на хліб шматочки сала, посипати подрібненим часником та зеленню.
Метки: рецепт традиции

Новое на сайте

  • Новини

Про це знають не всі: які пільги та доплати належать дітям війни в Україні

Деякі українці, які постраждали через війну, можуть розраховувати на певні пільги від держави.

22/11/2024 09:46
  • Новини

Є 10 днів: кому із пенсіонерів потрібно надати персональні дані, інакше виплат не буде

Пенсіонери мають низку обов’язків перед Пенсійним фондом України. Невчасне інформування про зміни у вашому житті…

22/11/2024 08:56
  • Новини

У наслідок ворожої атаки на Суми є загиблі і поранені – воєнне зведення 22 листопада

На місці події працюють екстрені служби, які надають всю необхідну допомогу постраждалим. Також тривають аварійно-рятувальні…

22/11/2024 08:25
  • Новини

Оголошено про нову грошову допомогу: встигніть подати заяву

Розмір допомоги сягає 5000 гривень на кожного члена родини.

22/11/2024 07:36
  • Новини

Свята та народні прикмети 22 листопада – чому сьогодні треба позбавитися від старих і непотрібних речей

У цей день відзначають 27 щорічних свят, з деякими з них ми хотіли б вас…

22/11/2024 06:27
  • Новини

Неймовірно пісочне, листкове та ніжне «П’яне печиво»: рецепт із трьох інгредієнтів

Багато господинь не люблять довго возитися на кухні, тому віддають перевагу простим рецептам. Пропонуємо найлегший…

22/11/2024 05:33