П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо їли запорізькі козаки: козацька тетеря – здорове харчування богатирів

Що їли запорізькі козаки: козацька тетеря – здорове харчування богатирів

Этот материал также доступен на русском языке
Українські козаки здебільшого готували страви з круп та риби, бо ані скотарством, ані сільським господарством вони не займалися. І хоча багато часу козаки проводили в походах, вони розумілися на їжі. 

 

Їхня їжа була простою і смачною, з десертами та напоями. Пропонуємо вам рецепти страв, які готували запорізькі козаки.

Козацька тетеря

У святкові дні козаки готували тетерю на м’ясному або рибному бульйоні, а в піст заправляли хріном та квасом.

Інгредієнти

Житнє або гречане борошно – 3 столові ложки, пшоняна каша – 200 грамів, вода – 800 грамів, рибний бульйон, молоко і сіль – за смаком.

Приготування

  • Житнє або гречане борошно розвести водою до консистенції рідкого тіста і залишити на годину-дві для скисання.
  • Зварити на воді рідку пшоняну кашу.
  • Коли вона буде готова, влити в неї, помішуючи, житнє тісто і посолити.
  • Якщо тетеря вийде занадто густою, її можна розвести рибним бульйоном, молоком або водою.

Цю страву добре запивати квасом.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні